AcasăActualitateBalul arhitecților olteni – ediția a XVII-a

Balul arhitecților olteni – ediția a XVII-a

Arhitecții din Olt, Dolj, Teleorman, Gorj, Mehedinți, Argeș și București se vor reuni, la Craiova, în data de 19 martie a.c., pentru a lua parte la cea de-a XVII-a ediție a BAL-ului arhitecților olteni. Alături de aceștia, vor fi invitate și personalități ale culturii locale sau de la nivel național.

„Evenimentul nu a avut niciodată, în acești 17 ani, pauză, indiferent de situația generală a stabilității colegilor noștri din punct de vedere economic. Sper ca, și în acest an, invitații noștri să ne onoreze cu prezența și participarea la evenimentele care marchează prima întâlnire a Societății Arhitecților din România, cea din 1891, anul acesta sărbătorind, aniversar, evenimentul de acum 125 ani și celelalte.

Pregătirile noastre, cele ale simpozionului, ale balului precum și cele organizatorice, colaterale, sper să fie la înălțimea aniversarii evenimentului, dar și a personalităților ce ne vor onora cu prezența domniilor-sale”, a declarat arh. Pavel Popescu, președintele Uniunii Arhitecților din România, Filiala euroregională Sud – Vest Oltenia.

arhitectiZiua de 19 martie va debuta cu un   simpozion intitulat „125 de ani de ARHITECTURĂ românească”. Tot atunci se vor celebra împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși și a 130 de la nașterea Marthei Bibescu. Apoi, cu toții, vor lua parte la BAL-ul arhitecților.

Trebuie menționat faptul că, la aceste manifestații, este invitat și Constantin Voinescu, profesor de limba și literatura română din Slatina, redactor-șef al revistei culturale „OLT ART”.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments