AcasăActualitateBărăști – „Hora țărănească, alături de fiii satului”, o ediție la superlativ

Bărăști – „Hora țărănească, alături de fiii satului”, o ediție la superlativ

Ieri 14 august a.c., în preziua „Adormirii Maicii Domnului”, comuna Bărăști a îmbrăcat haine de sărbătoare, celebrând cea de-a II-a ediție a sărbătorii comunei, intitulată sugestiv „Hora țărănească, alături de fiii satului”.

A fost o ediție fastuoasă al cărei succes se datorează primarului Augustin Predel, viceprimarului  Marius Boeru, alături de secretarul Nicolae Vețeanu și de consilierii locali.

Pe scena amplasată în proximitatea stadionului comunal au urcat Ansamblul „Brâulețul” Bărăști, Ansamblul Călușăresc „Ilie Martin” Colonești, Ansamblul „Doina Oltului”, Ansamblul Junior Scornicești, Călușul Scornicești.

Prezenți în număr mare la această manifestare, cetățenii comunei au fost încântați de cunoscutele interprete Reli Gherghescu și Cătălina Anton!

Evenimentul a început cu festivitatea de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie – ca o mulțumire pentru longevitatea acestor familii, au au trecut, împreună, neclintiți peste greutățile vieții.

Au fost premiați, de asemenea, elevii Școlii Gimnaziale Bărăști, care au obținut rezultate deosebite la învățătură.

Pentru efortul continuu depus și pentru premiile obținute, a fost premiat și Ansamblul „Brâulețul” Bărăști, coordonat de către d-l primar Augustin Predel, instructor Ana Mirela Răduleanu.

Manifestarea a continuat cu premierea echipei de fotbal Viitorul Bărăști, care a făcut un sezon foarte bun.

Alături de primarul Augustin Predel, au ținut să fie prezenți la această manifestare Mario de Mezzo – prefectul județului Olt, deputatul Gigel Știrbu, alături de Marian Vasile – primarul comunei Studina, care au urcat pe sceană și au transmis mesaje de susținere pentru întreaga echipă a administrativă a comunei Bărăști, precum și pentru locuitorii acesteia.

Pe aceeași scenă a urcat și senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, însoțit de fostul prefect Florin Homorean, de primarul Daniel Tudor de la Scornicești, și alături de echipa liberală de la Olt, între care și directori ale unor instituții deconcentrate. Aceștia au transmis, la rândul lor, un mesaj de continuitate în sprijinirea comunității din Bărăști, subliniind faptul că este echipa care a fost în sprijinul d-lui primar, de la prima zi a mandatului.

Au mai fost prezenți la această manifestare Nicolae Stan – primarul comunei Colonești și Vivi Viorel Pintea – directorul Centrului de Cultură și Artă Olt.

Augustin Predel, primarul comunei Bărăști:

Mă bucur nespus de multă că sunteți în număr așa de mare, astăzi, alături de noi!

„Mă bucur nespus de multă că sunteți în număr așa de mare, astăzi, alături de noi! Vă mulțumim! Ne bucurăm, de asemenea, că avem alături de noi pe d-l Mario de Mezzo – prefect al județului, pe d-l Gigel Știrbu – deputat, precum și d-l Marian Vasile – primarul comunei Studina.

Dragi locuitori ai comunei, vreau să aveți încredere  în mine și în echipa mea, pentru că facem tot ceea ce ne stă în putință pentru dezvoltarea comunei! La mulți ani, Bărăști!”

Mario de Mezzo, prefectul județului Olt:

Instituțional, cu tot ceea ce voi putea, voi fi alături de d-l primar și de comuna dvs.!

„Vă mulțumesc mult pentru primirea caldă de care am avut parte în comunitatea dvs. Mă bucur să văd pe unii dintre dvs., să vă revăd pe alții. Sunt Mario De Mezzo, prefectul județului Olt… Am avut ocazia să vorbesc de câteva ori cu d-l primar și să aflu de lucrurile minunate pe care le-a făcut în comunitatea aceasta.

Vreau să vă transmit că, instituțional, cu tot ceea ce voi putea, în calitatea mea de prefect, voi fi alături de d-l primar și de comuna dvs., de echipa administrativă pe care dumnealui o are aici. Vreau să vă mulțumesc, din nou, pentru căldura și zâmbetele cu care ne-ați primit, pe mine și pe întreaga echipă. Vă urez distracție plăcută și să ne vedem sănătoși!„

Gigel Știrbu, deputat de Olt:

Suntem aici, în primul rând, pentru dvs., pentru d-l primar, pentru întreaga echipă a primăriei!

„Bună ziua, dragi prieteni! Mă bucur să fiu, astăzi, în fața dvs. Îi mulțumesc d-lui primar, bunului meu prieten, pentru invitația de a veni astăzi și de a vă adresa câteva cuvinte. Suntem aici, în primul rând, pentru dvs., pentru d-l primar, pentru întreaga echipă a primăriei, pentru faptele bune pe care dânșii le fac în comunitate și vă asigurăm că oricând d-l primar, d-l viceprimar, consilierii locali apelează la sprijinul nostru vom fi, de fiecare dată, alături de dânșii și de comuna Bărăști. O comună cu oameni harnici și frumoși! Am văzut, astăzi, aici, foarte mulți tineri! Ceea ce înseamnă că Bărăștiul are viitor! Nu sunt multe localități în care vezi atât de mulți tineri, tineri frumoși, care – iată – fac parte din ansamblul folcloric și care duc mai departe tradițiile strămoșești. Vă felicit d-l primar și pe întreaga echipă din primărie! Vă urez succes! Ca de fiecare dată, vă asigur de tot sprijinul și de tot ajutorul nostru! Multă sănătate!”

Marian Vasile, primarul comunei Studina:

D-l primar este ancorat foarte bine în ceea ce se întâmplă în localitatea dvs.

„Mă bucur foarte mult pentru invitația pe care ne-a făcut-o d-l primar! Vreme frumoasă, oameni frumoși… Pot să vă spun că e ceva vreme în care noi, în calitatea de edili, încercăm să venim în întâmpinarea și în sprijinul dvs. Același lucru îl face și d-l primar. Am discutat cu dumnealui și este ancorat foarte bine în ceea ce se întâmplă în localitatea dvs., cu proiecte și cu tot ceea ce înseamnă suport pentru dezvoltarea localității dvs. Mă bucur pentru energia pe care o găsim cu toții aici și vreau să vă aduc aminte că viața-i viață și merită trăită. Pe această cale, vă urez să aveți petrecere frumoasă, să zâmbiți, pentru c fiecare clipă, fiecare secundă este importantă în viața noastră!”

Senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt:

Suntem o echipă care a fost mereu în sprijinul dvs.

„Bună ziua! Ne bucurăm să fim astăzi alături de dvs., la invitația d-lui primar. Am venit, astăzi, aici, din respect pentru dvs., cu echipa a PNL Olt, și alături de directori ai unor instituții deconcentrate din Olt și nu numai. Suntem o echipă care a fost mereu în sprijinul dvs. și, implicit, în sprijinul d-lui primar. Vă asigurăm, în continuare, de tot suportul nostru! La mulți ani, Bărăști!”

Florin Homorean, președinte PNL Slatina, fost prefect de Olt:

Am fost în sprijinul d-lui primar, de la prima zi a mandatului său!

„Astăzi sărbătorim comuna, administrația locală din această comună și performanța. Performanța dată de o echipă care este astăzi în fața dvs., care a fost în sprijinul d-lui primar, de la prima zi a mandatului său. Am fost aici când d-l primar a depus jurământul și am jurat și noi, alături de dânsul, că îi vom fi alături, pentru a crește condițiile de viață din localitatea Bărăști.

Vom fi, în continuare, alături de dumnealui. Vor veni investiții, s-au semnat proiecte, vom avea lucrări de infrastructură și nu vor fi doar vorbe, vor fi fapte și le veți vedea cu ochii dvs. Cu această ocazie, vă urăm și noi „La mulți ani!” Distracție plăcută și voie bună!”

Cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie:

Maria Boacă, Ionel și Dumitra Donea, Vergea Popescu, Ilie și Dumitra Prodan, Ilie și Elisabeta Roșianu, Dumitra Tudoran, Maria Țucă

Elevi ai Școlii Gimnaziale Bărăști, care au obținut rezultate deosebite la învățătură:

Mihaela Iulia Chiriță, Marian Ionuț Prodan, David Marius Tică, Adina Mirela Iorga, Cătălin Răzvan Căciulă, Cuprian Adrian Alexandru, Gabriel Constantin Vișan, Marius Ionuț Nicula, Rebeca Ștefania Jiga, Samuel Ionescu, Maria Claudia Rașoveanu, Ioana Alexandra Drăghici, Andreea Daniela Guinea, Narcis Gabriel Marinescu, Ionela Cosmina Chiriță, Codruța Grancea, Gabriel Chiriță, Alexandra Dobrescu, Marius Căciulă, Cosmin Mihai Diaconeasa, David Alexandru Tebeașă, Simona Gabriela Țoi, Alex Mario Dobrescu, Marius Andrei Ciocanea, Marinela Florentina Ilie, Eduard George Neacșu, Alexandra Georgiana Cristea, Gheorghe Mihai Doagă, Florin Costică Bădilă, Andrei Ionuț Gheorghe, Nicoleta Florentina Țoi, Costinel Nicolae Guinea, Eduard Ionuț Tebeașă, Maria Larisa Țoi, Georgiana Denisa Bădilă, Cătălin Mihai Cojocaru, Florinel Viorel Duțu, Florina Alexandra Brașoveanu, Cristian Mihai Cristea.

Diplome de excelență pentru membri ansamblului „Brâulețul” Bărăști, instructor Ana Mirela Răduleanu:

Ana Maria Guțu, Nicoleta Florentina Țoi, Simona Gabriela Țoi, Iulia Ioana Boșneag, Maria Larisa Țoi, Ionela Cosmina Chiriță, Daniel Costinel Boșneag, Iulia Mihaela Chiriță, Georgiana Denisa Bădilă, Florin Costică Bădilă, Alexandra Brașoveanu, Maria Brașoveanu, Izabela Brașoveanu, Denisa Vețeanu, Bogdan Vețeanu, Alexandra Drăghici, Cuprian Andrei, Florinel Duțu, Ștefania Ciorobea, Antonia Gabriela Marinescu, Ștefania Rebeca Jiga, Ana Mirela Răduleanu.

A consemnat Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular