AcasăEvenimentBĂRĂȘTI – Primarul și consilierii locali au depus jurământul de credință

BĂRĂȘTI – Primarul și consilierii locali au depus jurământul de credință

Odată validate mandatele lor de către Judecătoria Slatina, consilierii locali ai comunei Bărăști, declarați aleși, alături de primarul liberal Augustin Predel, sâmbătă 31 noiembrie a.c., au depus jurământul de credință față de țară și față de comunitate. La manifestare, au participat Florin Homorean, prefectul județului Olt, Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, Daniel Tudor, primarul liberal al orașului Scornicești, Vlad Cosmin-Marian, primarul liberal al comunei Cungrea, dar și Gabriel Stanciu, director-general adjunct la Agenția Națională de Locuințe și consilier al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Decanul de vârstă, fostul primar pesedist Virgil Gealapu, vădit emoționat de noua-i lui postură de outsider, după atâtea cincinale de domnie, a condus această festivitate, care deschide un alt orizont pentru locuitorii acestei străvechi comune, rămasă la marginea civilizației.

Au depus jurământul următorii consilieri: Boieru Marius – PNL, Gealapu Vergil – PSD, Ionescu Marin – PNL, Lițoiu Marian – PNL, Marinescu Dumitru – PSD, Necula Adrian – PSD, Stănescu Ionel – PNL, Tudosie Dumitru – PSD. Belghiru Alexandra – PNL va depune jurământul, conform noului cod administrativ, odată cu alegerea viceprimarului.

Au luat cuvântul prefectul județului Olt, Florin Homorean, Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, Gabriel Stanciu, din partea Ministerului Dezvoltării și fostul primar Gealapu. Cu toții au susținut că, printr-o bună colaborare și, în afara intereselor personale și de partid, comuna Bărăști, poate accesa proiecte europene și guvernamentale, care s-o scoată din starea de înapoiere în care a rămas, atâta amar de vreme. Discursul noului primar Augustin Predel a „încoronat” această ședință administrativă, domnia sa fiind conștient de misiunea pe care o are, în noua sa demnitate.

„Mulțumesc! Este un moment important, poate cel mai important moment, pentru următorii patru ani de zile, privind administrația și viața politică din comuna Bărăști.

Vreau, în primul rând, să-i felicit pe toți consilierii locali, atât pe cei aleși, care au depus azi jurământul, cât și pe cei care s-au aflat în cursa electorală, fiindcă și ei, la rândul lor, au beneficiat de un număr de voturi, chiar dacă n-au intrat în Consiliul local.

Am ferma convingere că eu, împreună cu toți cei care vă aflați aici, vom reuși să ducem lucrurile începute de fostul primar mai departe și vom demara alte obiective și proiecte de care comuna are nevoie.

Îmi exprim speranța că vom trece cu toții peste interesele de partid și, cu priceperea și buna noastră credință, vom face multe lucruri pentru Bărăști, care nu s-au făcut de Revoluție încoace.

Vă felicit pe toți și vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul pe care îl veți acorda proiectelor cu care voi veni în fața dumneavoastră. Spor la treabă și vă mulțumesc!”

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments