AcasăEditorialBĂTUȚI ÎN CAP CU OUĂ ROȘII

BĂTUȚI ÎN CAP CU OUĂ ROȘII

Ploaia surdă a luptei pentru supremație în PNL a scos la suprafață gângăniile umane. Cele care s-au poziționat într-o așteptare larvară, amușinând un ospăț pantagruelic decontat de popor, un ospăț pe care un neica-nimeni, gângavul Cîțu, li-l  flutură, golănește, pe sub nas.

Alături de acest individ al cărui platfus moral este din ce în ce mai aplaudat la Cotroceni, stau mai multe caractere de mâna a doua, dintre care nu puteau lipsi Boc și Rareș Bogdan, a căror infirmitate caracterială se vede și se aude de la Cluj până la București, „de la Bârca la Viena și-napoi”, „de la Nistru pân’ la Tisa și „de la Turnu-n Dorohoi”…

Regia mârlănească pe care au pus-o la cale cei trei ipochimeni bolnavi de putere și infirmi de suflet (Cîțu, Boc și Rareș), aceea de a-l izola pe Orban, la întâlnirea politică de la Cluj, ne demonstrează, fără dubii, lipsa de cultură și de educație a acestui trist triumvirat care a scos partidul la privatizare și a declarat și câștigătorul, înainte de a începe licitația. În bună tradiție comunistă, totalitaristă.

Din cauza unor astfel de „nașteri greșite”, cum ar spune poetul Claudiu Iordache, astăzi, PNL miroase a prăvălie, a pivniță, subsol și debara, neomarxiștii infiltrați în acest partid istoric promovând democrația insultei, adică democrația originală a lui Iliescu, a loviturilor pe la spate, lăcomia primitivă, trădarea și puterea corupătoare… Nimic nou sub soare, de altfel… Cîțu, Boc și Rareș au statuat instituția „omului de nimic”, a „omului nou”, proiectat de Ceaușescu, cu conștiința defectă și gelatinoasă. Cîțu nu vorbește, se bâlbâie magistral, Boc nu merge pe drum ca tot omul, el se prelinge, iar Rareș, copilul-minune al unui liberalism fără liberalism, este un plăcintar cu batistuță care-și mănâncă singur marfa, la terminarea programului.

PNL e o insulă năpădită de mărăcini și dominată de niște aventurieri bătuți în cap cu ouă roșii de Băsescu, de Udrea și de Iohannis, niște aventurieri care conturează pregnant ateismul genuin al liberalismului marxist și care mușcă cu nesaț din cadavrul unui cândva mare partid, făuritor de istorie. Niște bătuți în cap cu ouă roșii cărora doar agramatismele, minciunile și prestidigitațiile financiare le-au rămas suverane…

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments