AcasăActualitateBazinul didactic de înot din Slatina – aproape de finalizare

Bazinul didactic de înot din Slatina – aproape de finalizare

La începutul acestei săptămâni, Minel Prina – primarul municipiului Slatina – a anunțat că lucrările la bazinul didactic de înot din Slatina sunt pe ultima sută de metri. Bazinul va fi finalizat pe 23 mai a.c., iar inaugurarea va avea loc pe data de 1 iunie 2014. De administrarea acestuia se va ocupa Clubul Sportiv Municipal, care deja a angajat casieri, personal de îngrijire și profesorii de înot.

minel prina 587„Bazinul de înot va fi finalizat pe 23 mai și vă așteptăm pe toți la inaugurarea lui, pe data de 1 iunie. Obiectivul de investiții va fi dat spre administrare Clubului Sportiv Municipal Slatina, lucru care mi se pare normal. Până la finalizare, tot CSM va administra și Plaja Olt. S-au făcut angajările și, în momentul de față, avem casieri, personal de îngrijire, profesorii care îi vor învăța pe copii și pe cei care nu știu să înoate. Deci avem doi profesori angajați și doi colaboratori. Le-am spus că își vor arăta măiestria pe mine, pentru că nu prea cunosc artele înotului. Mi-am propus ca, la anul pe vremea asta, să particip la concursul de înot pe care, cu siguranță, îl vom organiza în acest bazin”, a spus Minel Prina.

bazin inotElevii din clasele I-VIII din Slatina vor beneficia de 20 de cursuri de inițiere gratuite pe an. Bazinul va fi deschis de la ora 9.00 până la ora 22.00, tarifele fiind accesibile, chiar mai mici decât în alte localități, unde sunt astfel de bazine. Totodată, municipalitatea și-a propus ca, până la jumătatea lunii viitoare, bazinul să beneficieze de sistem de teleacces cu turnicheți. „Nu știu dacă vom reuși, până la data de 1 iunie, atunci când îl vom inaugura, să aducem un sistem de teleacces cu turnicheți. În momentul de față, nu este prevăzut lucrul acesta, dar prin acest sistem vom avea un  control mult mai eficient. În primă fază, acesta este principalul dezavantaj al bazinului. Dacă ne dorim să stăm mai mult de două ore, aceasta fiind perioada pentru care se face accesul, nu putem, pentru că trebuie să ieșim. Cu siguranță, de la 15 iunie, acest sistem de teleacces va fi modificat astfel încât eu, cetățeanul X, atunci când ies, dacă am depășit timpul de două ore, pot plăti în plus. Este jenant și deranjant să dăm afară oamenii care au depășit cele două ore”, a declarat Minel Prina.

15 iunie – deschiderea Plajei Olt

Slătinenii se vor bucura și de Plaja Olt, de la mijlocul lunii iunie, când se va da în folosință. Lucrările sunt în grafic, deja s-a început decopertarea suprafeței de nisip și se va aduce altul nou, clădirile sunt construite, în interior au gresie, faianță, grupurile sanitare sunt dotate cu cele necesare. „Rămâne să facem partea de exterior, să turnăm asfaltul până aproape de plajă, să se aducă umbrelele, șezlongurile, să placăm bazinul, și totul e în regulă. 15 iunie e termenul pe care l-am impus și termenul de inaugurare al acestei plaje. La taxe, nu ne-am gândit încă, deocamdată rămân cele care sunt deja aprobate, prin Consiliul Local, taxe care sunt foarte mici. Nu vă ascund că vor suporta modificări, pentru că vom avea o piscină care nu se compară cu niciuna din Slatina. Va fi mult mai modernă decât oricare alta din oraș. Vom lucra la un pachet de servicii pentru Clubul Nautic. Cred că va fi unul de referință pentru întreaga regiune. Termenul limită al proiectului e februarie 2015”, a spus primarul Slatinei.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments