AcasăActualitateBiblioteca „Ion Minulescu” – Slatina • PETE DE CULOARE – Expoziție de...

Biblioteca „Ion Minulescu” – Slatina • PETE DE CULOARE – Expoziție de pictură Mihail Tecuceanu

Ziua de 4 septembrie a.c. avea să fie una de lumină și culoare, pentru arta plastică din județul lui Pan. M. Vizirescu. Pictorul amator Mihai Tecuceanu, slătinean get-beget și mare iubitor al orașului său natal, patriarhal, și-a expus o parte dintre lucrările artistice la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”, din Slatina, aflată sub „bagheta” unui amfitrion de largă înțelegere pentru artiștii locali, scriitori sau pictori, dl Florian Dumitrescu.

Marinar de meserie, Mihail Tecuceanu a navigat, o bună parte a vieții sale, pe toate meridianele lumii, călcând pe pământul unui număr impresionant de țări, precum Canada, Venezuela, Brazilia, Australia, Singapore, Egipt, India, Polonia, Norvegia, Olanda, Liberi, Belgia, Germania, Anglia, Malaezia, Mauritania etc.

Întors acasă, la Slatina, el a lucrat, ca inginer, la Întreprinderea de Prelucrare a Aluminiului Slatina , până anul trecut, când a ieșit la pensie.

Grație fiului său (iată un fapt sublim), grafician, portretist și, la rându-i, născut cu harul artistului plastic, Mihail Tecuceanu a simțit fiorul talentului și s-a apucat să picteze.

„Neavând studii de specialitate, mă ghidez după instinctul personal și după ceea ce simt, făcând ceea ce fac cu multă plăcere. Niciodată nu am privit pictura decât ca pe un hobby și nici nu m-am gândit că voi reuși să am o expoziție proprie. De aceea, sunt foarte bucuros și mulțumit, ca dovadă stând cele peste 300 de lucrări pe care le-am realizat de-a lungul celor 11 ani, de când am început să pictez”, a declarat el, pentru presă și auditoriu,  înconjurat fiind de un public slătinean numeros, frumos la suflet și la gând…

Felicitări, Mihail Tecuceanu

Miruna-Andra Ginerica


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments