AcasăActualitateBiblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” dă startul activităților dedicate cititului împreună!

Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” dă startul activităților dedicate cititului împreună!

Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” promovează, prin toate activitățile sale, lectura și cititului cu voce tare, și, prin urmare, dă startul activităților dedicate cititului împreună. Lectura este una dintre cele mai antrenante și, în același timp, relaxante activități, cu multiple beneficii asupra stării noastre emoționale.

Ziua Internațională a Cititului Împreună, marcată an de an, la început de februarie, este un eveniment care mobilizează întreaga lume academică de la cadre didactice sau bibliotecari, în sensul cititului cu voce tare. Bibliotecarele sunt gata să pornească într-un periplu prin școli și grădinițe pentru a da curs și plus valoare acestei zile care ar trebui generalizată în fiecare din cele 365 de zile din calendar.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) este cea în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună. Astfel, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare. Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări.

Această zi a fost creată de o organizație nonguvernamentală, numită LitWorld, cu sediul în orașul american New York. Inițiativa lor și-a propus încă de la început să strângă oameni și comunități prin puterea cuvintelor. Ziua Internațională a Cititului Împreună se desfășoară anual.

Cel mai simplu și grozav mod de a marca Ziua Internațională a Cititului Împreună este să iei o carte și să o citești cuiva, în acest fel vei putea spune că citiți împreună. Indiferent dacă e un singur om sau sunt mai mulți, mesajul tău din cartea pe care o citești va ajunge departe.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular