AcasăPoliticaBiroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 Slatina a dat câștig de cauză...

Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 Slatina a dat câștig de cauză Partidului Național Liberal

Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 Slatina a dat câștig de cauză Partidului Național Liberal, pentru sesizarea formulată de Partidul Neamul Românesc. PNL a fost acuzat pentru faptul că a amplasat afișe electorale cu dimensiuni necorespunzătoare, în locuri unde proprietarii nu și-au dat acordul.

În sentința Biroului Electoral de Circumscripție Nr. 1 Slatina, se precizează:

„Analizând sesizarea formulată în baza celor invocate în motivare, având în vedere și verificările întreprinse, Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 Slatina constată că aceasta nu este întemeiată, urmând a fi respinsă, pentru considerentele:

liviu voiculescu si dalia carstea netSesizarea Partidului Neamul Românesc, cu referire la Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Olt, a vizat încălcarea depozițiilor art. 79, alin. 5 din Legea 115/2015 actualizată, respectiv art. 79 alin. 6 din Legea 115/2015 actualizată, în sensul că afișele electorale utilizate pe raza municipiului Slatina, la locațiile din anexa nr. 1, de către acest competitor electoral, depășesc dimensiunile prevăzute de lege, pe 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură, respectiv, că nu există acordul proprietarilor pentru situațiile în care afișele electorale sunt amplasate în alte locuri decât cele stabilite.

Având în vedere că, din verificările efectuate, a rezultat că, pentru afișajul electoral amplasat în alte locuri decât cele stabilite, conform alin. 1 din același act normativ, a existat acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deținătorilor, iar dimensiunile afișelor electorale supuse analizei nu depășesc dimensiunile prevăzute de lege de 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură, că, din coroborarea dispozițiilor art. 79 alin. 1 din Legea 115/2015 cu dispozițiile alin. 5 al aceluiași articol, reiese că respectarea dimensiunilor menționate de legiuitor, se referă la situația în care afișele electorale sunt amplasate în locurile prevăzute la alin. 1, în temeiul art. 80 alin. 1 și alin. 2, teza finală, din Legea nr. 115/2015, actualizată.

Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 Slatina, jud. Olt, hotărăște respingerea sesizării formulată de către Partidul Neamul Românesc, ca neîntemeiată.”

Ionuț Dumitrescu

Comandat de:  PNL Olt. Realizat de SC OSBERVATOR SRL. Cod mandatar 21200012 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments