AcasăBreviar SăptămânalBreviar Săptămânal

Breviar Săptămânal

PSD Olt tace și nimic nu face

PSD Olt este un partid obosit. Tace și nimic nu face. E cuprins de o sfârșeală care reclamă de urgență o mutație fundamentală, o rotire de cadre, un eveniment care să smulgă admirația electoratului absolut dezamăgit. Pe scurt – PSD Olt trebuie să se remarce cu ceva. Singurele persoane din PSD Olt despre care se poate spune că nu dorm somnul rațiunii sunt primarul Minel Prina și vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu.

darius valcov 575 ddd
Darius Vâlcov

Cei doi au rămas în centrul atenției, prin implicarea lor directă în viața cetății. Și prin anumite obiective și proiecte a căror finalizare o raportează cetățenilor din când în când.

Alo, parlamentarii de Olt, în frunte cu Darius Vâlcov (Nea Viteză!), cât continuați să ne mai sfidați? Domnule Paul Stănescu, prin ce galaxie vă mai duceți veacul?

gheorghe beciu 575 ddd
Gheorghe Beciu

Tot înainte!

Un fapt demn de menționat este acela că actualul ministru al Culturii, președintele PNL Olt, dl Gigel Știrbu, dorește să facă o Bibliotecă Rurală de mari dimensiuni, în comuna Osica de Sus, punând la dispoziția cititorului o impresionantă colecție de carte din perioada interbelică dar și din contemporaneitate.

Gurile rele spun că același ministru pregătește și un Muzeu al Figurilor de Ceară, figuri între care ar putea să aibă loc și trupul în mărime naturală al lui  Gheorghe Beciu, o importantă personalitate a Epocii de Aur, absolvent, cu Magna cum laudae, al Facultății Ștefan Gheorghiu, fost activist comunist de frunte, fost primar PSD și actualmente membru de vază al PNL Olt.Tot înainte, că înainte era mai bine, tovarăși!

costel moisescu 575Costel Moisescu și Nordul Liberal

Despre liberalismul din Olt, care a început să se miște balistic în teritoriu (așa cum ar spune socialistul Dumitru Țoncu, Dumnezeu să-l ierte!), vom scrie, în continuare, câteva rânduri.

Un organizator politic de forță pentru liberalismul din nordul județului, adică din aceeași matrice cu primarul de Scornicești, este Costel Moisescu, actualmente director la SGA Olt. Om de cuvânt, inteligent născut și nu făcut, pragmatic, Costel Moisescu își asigură conducerea PNL, încă de pe acum, de obținerea unui rezultat foarte bun la alegerile europarlamentare, pe zona de Nord al județului Olt. Și asta, mai ales că PNL își va măsura forța la urne, pentru europarlamentare, de unul singur, fără a fi nevoit să mai stea la pachet cu socialiștii din PSD. Cu cât mai mult liberalism în Olt, cu atâta mai multă democrație!

siminica mirea 575PDL Olt – Pasărea Phöenix  

Ușor, dar sigur, PDL Olt renaște ca Pasărea Phöenix din propria-i cenușă. Moderația, faptele, respectul față de alegător și față de semenii săi, spiritul organizatoric și modul civilizat prin care-și impune ideile politice în fața oamenilor, toate acestea la un loc fac din  d-na Siminica Mirea un președinte de viitor al PDL Olt. Un președinte, care poate să-i readucă acestei formațiuni gloria și onoarea de altădată. O pot ajuta în acest sens și incompetența, dar și indolența cu care actuala putere politică se manifestă în viața de zi cu zi a românilor.

Vânt bun la pupa, Emil Albotă!emil albota 575

Cele mai mari șanse pentru ocuparea postului de primar al Slatinei, în viitoarea legislatură, îl are actualul consilier municipal UNPR, profesorul Emil Albotă. Este un intelectual serios, educat, dar cam rafinat pentru jungla asta politică din Olt, în care niște căpătenii, fără scrupule, au ridicat subteranele politicii și atacurile pe la spate la rang de artă electorală.

Să sperăm că Emil Albotă se va adapta vremurilor pe care le trăim și-și va pregăti din timp drumul către primărie. Alianța USD, creată recent, în care UNPR poate înclina balanța, ne arată că zarurile au fost aruncate, în sensul pe care vi l-am arătat mai sus. Senatorul Toma pare să le spună actualilor lideri municipali: „Vine vremea, vine ora, vine timpul tuturora!” Vânt bun la pupa, Emil Albotă!

prefectura olt 575Antice și de demult…

Am sperat într-o reformare a ședințelor de Dialog Social, care se țin la Prefectura Olt, odată cu venirea tânărului prefect Cătălin Rotea. Din păcate pentru eficientizarea și transparența activității instituțiilor deconcentrate ale județului, aici se întâmplă aceleași lucruri pe care le-am văzut din 1990 încoace: aceleași referate, apă de ploaie, și aceleași sforăituri și rapoarte inutile care  produc doar… mătreață. Pe capul șefilor acelor instituții. Așa cum erau ședințele PCR de odinioară…

Nu ne permitem să-i dăm lecții domnului Rotea și nici vreo sugestie în acest sens, însă îl atenționăm să schimbe modul de lucru, tocmai pentru a facilita o comunicare adevărată cu presa și, prin intermediul acesteia, cu poporul și așa profund dezamăgit de melanjul acesta politic năucitor PSD-PNL!

felicia man 575Omul potrivit, la locul potrivit

Nu ne-am situat întotdeauna în termeni delicați față de d-na Felicia Man, inspector general al IȘJ Olt. Am respectat, însă, întotdeauna, profesionalismul domniei-sale și dragostea pentru meseria de profesor, căreia i s-a consacrat. Fiindcă, înainte de a fi director de școală, inspector, secretar de stat sau ministru, în acest domeniu al Educației, trebuie să fii mai întâi un bun profesor. Acest lucru nu i l-am contestat niciodată d-nei Felicia Man.

Dacă acest punct de vedere ar fi fost respectat de către politicienii noștri și în domeniile Sănătății, Administrației, Agriculturii, Economiei etc., atunci am fi putut vorbi mai frumos despre ceea ce înseamnă guvernarea Victor Ponta.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments