AcasăActualitateBursa locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca

Bursa locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca

În a doua decadă a lunii februarie a.c., Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin Rețeaua EURES, va organiza, la Oradea, o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatorul danez va veni în România pentru a intervieva candidații, oferind 100 de locuri de muncă pentru culegători de mazăre.

Culegătorii vor lucra în Danemarca, între 1 iunie și 1 septembrie 2014, șase zile pe săptămână, în jur de 30-40 ore săptămânal. Munca începe devreme dimineața și se termină în jurul prânzului. Cei care vor să aplice pentru un loc de muncă, trebuie să trimită, până pe data de 4 februarie a.c., un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.greenpeas.dk. Invitarea la selecție a persoanelor preselectate se va face, în timp util, de consilierul EURES din cadrul AJOFM, din județul de domiciliu al candidatului.

bursa locurilor danemarcaCerințele angajatorului danez sunt: vârsta minimă 18 ani; cunoașterea limbii engleze – nivel mediu; munca fizică grea, indiferent de climă; experiența în munca agricolă constituie un avantaj. De asemenea, lucrătorii trebuie să fie motivați și flexibili în privința programului; să fie toleranți și să ofere respect colegilor din echipă; să dea dovadă de onestitate și responsabilitate în toate situațiile; precum și o atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităților și contribuție pozitivă în cadrul echipei.

Plata muncii este în funcție de cantitate și, în acest sens, lucrătorii trebuie să fie motivați. Salariul este în jur de 0.6 euro net/kg + 12,5% bani de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.

Cât privește cazarea, aceasta se va face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare (bucătăria, toalete, dușuri, mașini de spălat, TV și internet disponibile). Taxa de cazare pe lucrător/zi este între 4-8 euro (pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă etc.), în funcție de soluția de cazare aleasă de lucrător. Angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană, pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături.

Trebuie menționat faptul că transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments