AcasăInterviuCandidez din partea ALDE la Primăria Schitu-Greci, pentru că aici trebuie întronate...

Candidez din partea ALDE la Primăria Schitu-Greci, pentru că aici trebuie întronate ordinea și respectul pentru oamenii localității

Gheorghe Joian este fiu al comunei Schitu-Greci. El s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin respectul pe care l-a avut și îl are față de semenii săi din localitate. Nu de puține ori, în calitatea sa de OM, dar și de consilier al Primăriei Schitu- Greci, Cozonac (așa cum este cunoscut în popor) a sărit în ajutorul oamenilor nevoiași, al celor care au avut probleme cu inundațiile (Schitu-Greci fiind o zonă vulnerabilă sub acest aspect) și chiar în ajutorul multor familii neajutorate, pentru ca acestea să-și procure cele trebuincioase, atunci când au fost obligate de a-și duce morții la groapă, întru cele veșnice.

Deși lucrează de ani buni în Direcția Agricolă Olt, Gheorghe Joian a dat dovadă de dragoste față de locurile  natale, de echilibru și, mai ales de disponibilitatea pentru a rezolva multe probleme cetățenești în satul său de baștină.

Trebuie subliniat faptul că Gheorghe Joian a fost desemnat de către mai noua formațiune politică ALDE, pentru a candida la funcția de primar a comunei Schitu-Greci. O comună care are nevoie de o schimbare reală, o schimbare în mentalitatea echipei administrative din primărie, având în vedere imobillismul și incapacitatea actualei conduceri, care a ținut comuna la coada civilizației.

gheorghe joian candidat alde schitu greciD-le Joian, de ce ați ales ALDE, în tentativa dvs. de a candida la Primăria Schitu-Greci?

Mai multe motive m-au determinat să fac acest lucru. Primul este acela care ține de d-l Călin Popescu Tăriceanu, cel care conduce acest partid la nivel central. Orice român de bună-credință nu uită că Guvernul Tăriceanu a fost cel mai performant guvern post-revoluționar, că nivelul de trai al românilor, din acel timp, a fost destul de ridicat.

Alt motiv important, care a influențat decizia mea, este acela că am văzut în președintele executiv, d-l Ioan Ciugulea, un om serios, sincer și profesionist, care – până să plece la ALDE – a făcut din PNL Olt un partid performant și puternic, de care PSD începuse să se teamă. A fost  înlăturat mișelește, prin jocuri de culise, nu în mod democratic, de la conducerea PNL Olt.

Cu siguranță, d-l Ciugulea, alături de senatorul Mihai Niță și viceprimarul Slatinei Cristian Bircea, dar și de ceilalți membri, vor da strălucirea care i se cuvine acestui partid.

Candidez din partea ALDE la Primăria Schitu-Greci, pentru că aici trebuie întronate ordinea, respectul pentru oamenii localității, pentru cheltuirea banului public și respectul față de valorile morale și spirituale ale acestei vechi așezări.

De ce ați plecat de la PNL, partidul care  v-a consacrat?

Nu aș vrea să intru în amănunte cu privire la acest aspect. Aș vrea însă să facă o precizare. Una e să fii penelist și alta e să fii liberal. Eu sunt liberal! Atât pe această temă.

Așadar, candidați la primărie din partea ALDE. Ce aveți să-i reproșați actualului primar, d-le Gheorghe Joian?

D-le redactor, să știți că sunt prea trecut prin viață (la cei 51 de ani ai mei), ca să cad în capcana întrebărilor dvs. Eu nu candidez împotriva unui om, ci în favoarea comunității care suferă de ani de zile. Știți și dvs. că PSD a dominat acest județ ani și ani de zile, fără se vedea vreun rezultat anume, în afara “rezultatelor” unora legate de problemele pe care le au în justiție.

Personal, n-am avut presiuni din partea vreunui pesedist, însă, acum, când acest partid scârțâie din toate încheieturile, e cazul să-mi fac o echipă, cu care să conducem, după alegerile din vară, comuna Schitu-Greci.

La conducerea acestei comune e nevoie de oameni independenți economic, realizați profesional, de oameni care au spirit de inițiativă și îndrăzneală. Îndrăznesc să spun că sunt unul dintre aceștia și, mai ales, să afirm că sunt momente în istoria unei localități, când schimbarea se produce automat, pe care naturală

Ce veți face în cazul în care veți câștiga primăria?

În primul rând, așa cum v-am mai spus, mă voi înconjura de înțelepții comunei, de oamenii de prestigiu din Schitu-Greci, care nu au fost băgați în seamă de actuala conducere. Îi voi atrage pe acei tineri școliți, care știu carte și, împreună cu ei, mă voi zbate să fac proiecte pe fonduri europene, dar și guvernamentale. Proiecte de apă și canalizare, proiect de asfaltare a drumurilor. Voi rezolva integral problema iluminatului public în Schitu-Greci.

Vreau să vă amintesc că, într-una dintre campaniile mele din trecut, un obiectiv pe care eu l-am propus atunci s-a îndeplinit: Piața agroalimentară din satul Catane. A rămas un alt obiectiv, care nu s-a putut realiza, anume o făbricuță de conserve, în colaborare cu o unitate de profil din această ramură. Rămâne să îndeplinesc acest obiectiv în mandatul meu.

De cine vă este teamă, dintre cei care candidează pentru Schitu-Greci: de Marian Lunganu (PSD), de Flavius Popescu (PNL), de Dumitru Tița (PMP)?

În politică, nu trebuie să-ți fie frică de nimeni, decât de Dumnezeu! Eu nu mă bat cu adversarii mei politici. Vreau să fac o campanie curată, bazată pe idei și proiecte, o campanie civilizată, democratică.

Aveți idee dacă mai candidează Cornel Ionescu, actualul primar?

Cornel Ionescu și-a făcut datoria de primar, atâta cât a putut și cât l-a lăsat partidul. Depinde de dânsul dacă mai vrea să candideze. Eu îi doresc multă sănătate și înțelepciune.

Un mesaj către locuitorii comunei Schitu-Greci?

Cetățenii din Schitu-Greci mă cunosc. Ei știu că pot să-mi jertfesc interesele personale în interesul general. Știu, de asemenea, că eu îmi doresc schimbarea. Îi așteptăm cu drag la urne  și-i îndemnăm să voteze cu cel mai bun. Doamne-ajută!

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular