AcasăActualitateCântec și voie bună – în cadrul Festivalului-Concurs de Umor „Oltenii &...

Cântec și voie bună – în cadrul Festivalului-Concurs de Umor „Oltenii & Restu… Lumii”

Așa cum anunțam în numărul  trecut al publicației noastre, în perioada 8-11 octombrie a.c., în Slatina, s-a desfășurat cea de-a XXI-a ediție a Festivalului-concurs de Umor „Oltenii & Restu’… Lumii”, eveniment organizat de Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina, Consiliul Local Slatina, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Asociația Culturală Center Inter Art – Centrul Internațional de Artă România, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” și Muzeul Județean de Istorie Olt.

oltenii si restu lumii slatina 2Tradiția de deschidere a festivalului s-a păstrat și anul acesta, cu celebra vamă oltenească de peste Olt, locul unde oficialitățile locale și județene au primit invitații de onoare cu pastramă, pâine în țest, mămăligă, vin, must și praz. Invitații acestei ediții, care au trecut „vama”, pentru a putea intra în municipiul nostru, au fost actorul Dorel Vișan și Cornel Udrea, președintele festivalului.

Apoi, timp de patru zile, slătinenii și nu numai, au luat parte la deschiderea butoiului cu vin și glume de la Mustăria „La Cățaua Leșinată”, deschiderea târgului meșterilor populari și a producătorilor agroalimentari, dar și la parada portului popular. Au mai fost organizate expoziții de caricatură, concurs de bancuri, expoziție de fotografie umoristică, lansări de carte umoristică și reviste de umor, Gala filmului de comedie, duel al epigramiștilor,  dar și concurs de bancuri.

oltenii si restu lumii slatina ansambluriCea mai mare parte a acțiunilor din cadrul manifestării s-au derulat în incinta Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, dar și pe scena amplasată în aer liber, pe Esplanada din municipiul nostru. Totodată, în fiecare zi a festivalului, au urcat pe scenă ansambluri folclorice, dar și interpreți îndrăgiți de muzică populară și ușoară.

Ionuț Dumitrescu

oltenii si restu lumii slatina 1

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments