AcasăCaracal – campanie de combatere a ambroziei
Array

Caracal – campanie de combatere a ambroziei

Primăria Municipiului Caracal demarează o amplă campanie de combatere a ambroziei, care îmbolnăvește, anual, mii de oameni. Pentru ca acțiunea să dea rezultate, este nevoie, însă, și de implicarea administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole, dar și a proprietarilor sau deținătorilor de terenuri din Caracal. Aceștia au obligația ca, până la sfârșitul lunii iunie, să respecte legea și să îndepărteze ambrozia de pe proprietățile lor, evitând, astfel, eventualele amenzi.

De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația ca, pe terenurile afectate de lucrări, să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii buruienii ambrozia.

ambrozie caracal netPotrivit Legii 62/2018, privind combaterea buruienii ambrozia, cuantumul amenzilor pentru cei care nu-și curăță terenurile este de până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 20.000 de lei, în cazul firmelor. Astfel, proprietarii terenurilor extravilane au obligația ca, în termenul stabilit de legiuitor, să acționeze la îndepărtarea acestei plante. În caz contrar, se vor aplica sancțiuni contravenționale individuale, de către Garda de Mediu, pentru nerespectarea obligațiilor legale.

Alergia la ambrozie este una dintre cele mai răspândite în România, cu atât mai mult cu cât polenul acestei plante este prezent, în atmosferă, de la începutul lui august sau chiar din iulie, și până în noiembrie. Din cauza încălzirii globale, durata în care ambrozia produce polen este din ce în ce mai lungă, deci crește și perioada în care persoanele alergice la ea au de suferit.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments