AcasăActualitateCaracal: gongul va bate la Festivalul de Teatru și Film de scurt...

Caracal: gongul va bate la Festivalul de Teatru și Film de scurt metraj „Lyceum”

Orașul Caracal se transformă, timp de cinci zile, într-o scenă uriașă, unde tineri din toate colțurile țării vor participa la festivalul-școală organizat de Centrul Cultural Municipal din această localitate.

Anul 2014 va însemna pentru tinerii actori care vor să îmbrățișeze această meserie un bun prilej să poposească la Caracal, un an important pentru a participa la Festivalul de Teatru „Lyceum”, ce oferă o perspectivă provocatoare pentru viitorii artiști excepționali și regizori ai lumii artelor. Festivalul reprezintă un domeniu transversal, care se hrănește din text și care hrănește cinema-ul.

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, festivalul va fi dedicat și filmului de scurt-metraj și se va desfășura, în perioada 27-31 mai a.c., pe scena Teatrului Național „Ștefan Iordache”.

cladire teatru caracalManagerul Centrului Cultural Municipal Caracal, Florian Teodorescu, a declarat: „Anul trecut, a fost un experiment foarte reușit din punctul meu de vedere. Sunt puține festivaluri care se adresează elevilor și tinerilor ce se desfășoară într-un astfel de mod. Anul acesta, festivalul ar aduce nou, pe lângă secțiunea de teatru, și o secțiune de film de scurt-metraj. Este vorba de-o competiție care se adresează tot tinerilor, un lucru inedit pentru Caracal și sper ca acest aspect să se dezvolte în viitor să fie, de ce nu, poate un festival de film de sine stătător. Noi am avut o discuție, anul trecut, cu Transilvania Film, care au un festival de tradiție la Cluj, ca producțiile pe care ei le primesc la festivaluri, să fie promovate într-o caravană la nivel național. Sperăm ca acest proiect să se extindă și anul acesta, fiind un exercițiu foarte bun pentru tineri de a-și verifica talentele și capacitatea de a produce astfel de scurt-metraje. Festivalul se adresează exclusiv tinerilor. Este un festival-școală, care se va desfășura în ateliere de mișcare, de dans, de dicție, de tot ceea ce înseamnă și se leagă de teatru. Va exista și un atelier de realizare de film de scurt-metraj, unde vor fi invitați specialiști să îndrume tinerii și, în același timp, să facă parte din juriul celor două secțiuni, teatru și film, din cadrul acestei ediții”, a conchis Florian Teodorescu.

Simona Popescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments