Print this Post


  Caracal! Primarul Ion Doldurea restaurează Muzeul de Etnografie Hagiescu-Miriște

  Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal, a reușit să salveze una dintre cele mai frumoase clădiri din Caracal. Este vorba despre Muzeul de etnografie Hagiescu-Miriște, clădire care are nevoie de restaurare, consolidare, echipare și dotare.

  Casa Hagiescu-Miriște este una de patrimoniu, ce se află într-o stare de degradare avansată, însă se admira frumusețea arhitecturală de mare rafinament a acestei clădiri. Are un parter sobru, cu plan în trei volume, aducând ca noutate intrarea principală în semicerc care, la etaj, amintește de un foișor circular. Tot ca noutate apare balconul. Ornamentația se limitează la elementul central al fațadei, prin pilaștrii și ancadramente la ferestre, în special la etaj.

  „Dragi prieteni, sunt încântat să împărtășesc cu voi bucuria unui moment care ne apropie de punerea în execuție a unui proiect important pentru comunitatea noastră: restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Muzeului de etnografie Hagiescu-Miriște. Am semnat, astăzi, contractul de execuție a lucrărilor. Estimez ca, până la finalul lunii, să putem emite și ordinul de începere al lucrărilor. Cu o valoare totală de 6.001.186,77 lei, din care 5.868.705,02 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, acest proiect are termen de finalizare sfârșitul anului 2022. Vă vom ține la curent cu fiecare etapă de implementare a acestui important obiectiv cultural-turistic din urbea noastră”, a declarat Ion Doldurea.

  Dragoș Sîrghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/caracal-primarul-ion-doldurea-restaureaza-muzeul-de-etnografie-hagiescu-miriste/

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *