AcasăEvenimentCaracal – ședință solemnă pentru învestirea primarului și a Consiliului Local!

Caracal – ședință solemnă pentru învestirea primarului și a Consiliului Local!

21 octombrie Teatrul Național din Caracal a găzduit ședința de învestire a domnului primar Ion Marian Doldurea, precum și jurământul de învestire, în funcția de consilier a următorilor aleși locali: Adrian Chesnoiu (PSD), Șerban Cernat (PSD), Laurențiu Pătran (PSD), Liviu Mitroi (PSD), Paul Ion (PSD), Cornelia Mușat (PSD), Marina Samiee (PSD), Marin Maciu (PSD), Răzvan Bățăgui (PSD), Cristi Căldăraru (PSD), Cristian Conea (PNL), Cristian Pavel (PNL), Popescu Eugen Cătălin (PNL), Daniel Vârdol (PNL), Alina Gongea (PNL), Octavian Stănescu (Pro România), Virgil Ancuța (Pro România), Costică Alexe (Pro România) și Robert Căpățână (Pro România). Au fost prezenți la manifestare prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

TOTUL PENTRU CARACAL, NIMIC PENTRU NOI!

În discursul său, noul primar al Caracalului a reiterat necesitatea reformei în administrația locală, punând accent pe problemele comunității și nu pe interesul personal al celor care alcătuiesc corpul administrativ, domnia sa făcând aluzie la cei care-au condus Caracalul din 1989 încoace și ale căror interese nu au coincis cu cele ale comunității.

„Domnule Președinte al Consiliului Județean Olt – Marius OPRESCU,

Domnule Prefect al Județului Olt – Florin HOMOREAN,

Domnilor Consilieri Locali,

Stimați reprezentanți ai celor mai importante instituții publice din orașul nostru,

Vă mulțumesc, pentru onoarea de a fi prezenți astăzi, la învestirea mea în funcția de Primar al Municipiului Caracal.

Dragi caracaleni,

Am ales să trăiesc în Caracal, alături de familie și prieteni. Iubesc acest oraș, m-am implicat ca cetățean necondiționat de câte ori am putut pentru a promova istoria, cultura locului și oamenii valoroși ai orașului nostru.

Sunt astăzi în calitatea de Primar al Municipiului Caracal, urmare a votului cu care m-ați învestit în 27 septembrie. Le mulțumesc tuturor celor care, într-un număr impresionant, mi-au acordat încrederea lor.

Resimt o mare responsabilitate față de toți cetățenii orașului, indiferent de opțiunea lor politică, având datoria morală de a le arăta tuturor, că noi, caracalenii, putem, împreună, să facem din Caracal un oraș așa cum ni-l dorim cu toții: sigur, curat, civilizat, cu condiții de viață pe măsura așteptărilor locuitorilor săi.

Așa cum am spus de fiecare dată, în aceste luni, de când am decis să candidez la funcția de Primar, voi fi în rândurile oamenilor și voi discuta problemele comunității, luând decizii împreună cu caracalenii. A venit vremea ca administrația să fie cu adevărat în slujba cetățeanului.

Este primul pas pentru a putea vorbi de o administrație modernă și în interesul oamenilor. Am venit în fața dumneavoastră și v-am cerut încrederea, înainte de alegeri, cu o echipă de consilieri tineri, profesioniști, oameni dedicați muncii lor și dornici să se implice în mod real în rezolvarea problemelor. Vă mulțumim pentru încredere! Voi colabora însă cu toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, pentru interesul cetățenilor și dezvoltarea orașului.

Mă bazez pe sprijinul Consiliului Județean Olt, a președintelui Marius Oprescu, pentru promovarea tuturor proiectelor care vor conduce la schimbarea în bine a orașului nostru și la dezvoltarea sa. Sunt mândru că sunt caracalean și vă invit, ca împreună să redăm demnitatea și încrederea caracalenilor pentru a repune orașul la loc de cinste. Renașterea orașului nostru stă în puterea noastră de a le dovedi tuturor că nu locuim într-un oraș gri, așa cum a fost de multe ori prezentat în media.  

Caracalul înseamnă peste 140 de edificii istorice și culturale, o tradiție frumoasă, un prezent care ne face cinste: medici renumiți, profesori de elită, olimpici, cel mai bun liceu din județ, al treilea parc natural din Europa și multe altele.

Împreună, se poate să facem ca orașul nostru să fie un pol de referință pentru zona Olteniei. Trăim cu toții o perioadă de grea încercare, marcată de o pandemie ale cărei efecte au creat o psihoză generalizată în societate, din cauza căreia țara e blocată, economia gâfâie, școlile sunt închise, sănătatea populației e pusă în pericol.

Căutam zilele acestea, repere în fila groasă a istoriei  naționale, pentru a le da și eu la rându-mi un imbold tinerilor colegi din Consiliul Local, care îmi sunt alături în această misiune importantă.

Mi-am amintit de testamentul Regelui Carol I, în care îi transmitea succesorului său Ferdinand,  să conducă țara pe mai departe după deviza ce i-a călăuzit întreaga sa viață: „Totul pentru țară, nimic pentru mine!”

Eu le transmit colegilor mei din Consiliul Local, că deviza noastră în administrarea orașului va fi: „Totul pentru Caracal, nimic pentru noi!”

Cred cu tărie că împreună se poate administra eficient acest minunat oraș, la a cărui renaștere suntem obligați cu toții să contribuim, să ne sacrificăm orice orgoliu, egoism sau interes personal, să conlucrăm spre binele Caracalului și al locuitorilor săi.

Le mulțumesc tuturor colaboratorilor mei, echipei de consilieri și nu în ultimul rând caracalenilor, cărora le promit că nu îi voi dezamăgi.  #Împreună Se Poate!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Florin Homorean, prefectul Județului Olt:

Trebuie să duceți mai departe trecutul faimos al acestui oraș

„Doresc să-l felicit pe d-l primar și pe domnii consilieri din cadrul Consiliului Municipal Caracal pentru că au fost aleși, pentru că îndeplinesc condițiile legale pentru validare și pentru că au depus jurământul spre a servi interesele cetățenilor Municipiului Caracal, în următorii patru ani.

Trăim vremuri grele, pandemia de Covid 19 ne îngreunează activitățile și cred că va reprezenta o provocare pentru d-l primar și pentru consilierii locali, cel puțin încă unul sau doi ani, așa spun specialiștii, ca să gestionați această situație. 

Caracalul este un municipiu deosebit… Suntem într-un loc, de asemenea, deosebit, care îmi amintește de istoria glorioasă a acestui oraș, de trecutul faimos, pe care dvs. trebuie să-l duceți mai departe.  Întotdeauna, în Instituția Prefectului, veți avea un partener onest și corect în promovarea proiectelor de interes local și în asigurarea verificării actelor administrative pe care dvs. le adoptați.

Trebuie să dezvoltăm orașului, trebuie să avem în Municipiul Caracal condiții europene de viață, pentru că suntem membri ai Uniunii Europene. Vă urez succes!”

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt:

Ion Marian Doldurea va fi cel mai bun primar pe care l-a avut Caracalul de la Revoluție încoace

„Felicitări, d-le Doldurea, pentru mandatul pe care l-ați luat astăzi. Sunt convins că, prin experiența acumulată în privat, dar și cu dorința de a face multe pentru Caracal, împreună și cu echipa de consilieri pe care i-au dat-o cetățenii Municipiului Caracal, nea Marian va fi, cu siguranță, cel mai bun primar pe care l-a avut Caracalul de la Revoluție încoace. Mult succes!”

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments