AcasăActualitateCaracaleanca dr. Codrina Cozma, profesor universitar în Georgia (SUA), lansează lumii un...

Caracaleanca dr. Codrina Cozma, profesor universitar în Georgia (SUA), lansează lumii un apel sfâșietor: compania Roho, vă rugăm salvați vieți!

Dr. Codrina Cozma, Profesor Asociat de Engleză în Sistemul Universitar al statului Georgia, Statele Unite ale Americii, născută în 1976 la Caracal, județul Olt, suferă de amiotrofie spinală musculară.

În prezent, ea conduce o mașină adaptată și lucrează și ca traducător din 5 limbi străine. Actualmente, ia cursuri la facultăți de contabilitate, psihologie și drept.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADin cauza diagnosticului, Codrina poate să funcționeze numai pe perne din cauciuc umflate cu aer, pentru a asigura o bună circulație sangvină și pentru a evita dureri. Compania care a inventat aceste perne, Roho Group, cu sediul în Belleville, IL, SUA, este cea mai veche și mai mare din lume, cu vânzări în 65 de țări.

Ultima pernă a Codrinei a fost fabricată în 1997 și a ținut până în 2013 (vezi poza alăturată). Între timp, compania Roho a schimbat formula chimică a cauciucului, forma și dimensiunile celulelor acestor perne.

Drept urmare, pernele actuale sunt mult mai moi și favorizează scufundarea, ceea ce o împiedică pe Codrina să respire din cauza poziției care îi afectează mușchii diafragmei. Mai mult, pe noile perne Codrina nu poate să-și miște brațele la fel de bine ca pe perna din 1997, ceea ce afectează abilitatea ei de a se  alimenta și de a conduce.  În același timp, alți pacienți care folosesc perne Roho s-au plâns că materialul actual e subțire, le provoacă răni și se rupe repede.

perne codrina cozmaDeși mai mulți specialiști au cerut firmei Roho să producă pentru Codrina o perna cu aceleași dimensiuni, forme și materiale ca perna din 1997, compania a refuzat, motivând ca nu se mai găsesc aceeași compuși chimici.

Recent s-a lansat o cerere publică prin care se solicita companiei Roho să reia producția pernei din 1997, High Profile Model 1R99C, Seria 887591, pernă care va salva viața Codrinei și multe alte vieți. Este nevoie de sute de mii de semnături pentru a crea suficientă presiune publică, pentru a se realiza această pernă.

Deja oameni din mai multe țări și continente au semnat. Va rugăm să vă alăturați tuturor celor ce luptă pentru a salva vieți. Apăsați pe acest link pentru a semna și rugați și pe cei apropiați dvs. să semneze:

https://www.change.org/p/roho-inc-resume-production-of-a-cushion-that-will-save-lives

De asemenea, sperăm ca acest apel disperat să ajungă la forurile Uniunii Europene și persoane cu putere politică, cum ar fi europarlamentarii români, să intervină pe lângă compania Roho.

Codrina poate fi contactată la adresa de e-mail codrina2010@yahoo.com sau pe Facebook (cu numele Codrina Cozma).

Dragoș Sîrghie


29 COMENTARII

  1. Sper din tot sufletul sa se rezolve aceasta problema cat mai curand. Multa sanatate Codrina!

  2. sper sa nu trecem indiferenti pe langa suferinta -iar cei in masura sa ia cea mai buna decizie

  3. Va rog luati masuri de urgenta, fabricati perna necesara CODRINEI COZMA. Va multumesc!

  4. Va rog din suflet sa acceptati aceste propuneri si sa luati masuri in vederea confectionarii produselor, cerute de strigatele disperate ale acestor oameni suferinzi, cum este cazul Codrinei Cozma. Va multumesc anticipat. Elena Cioaca.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments