AcasăActualitateCaravana Akademia Kinderland: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii a ajuns...

Caravana Akademia Kinderland: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii a ajuns la Slatina

Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge pentru prima dată, în această vară, în Slatina, în cadrul programului Akademia Kinderland, desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B.

Până pe 25 iulie, școala de nutriție așteaptă copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, în Parcul Tineretului. Accesul este gratuit și se face în intervalul orar 10:00-18:00, în grupuri de maximum 5 persoane, cu recomandarea de programare la numărul 0722.472.170.

Școala-muzeu în aer liber are ca scop educația interactivă pentru nutriție corectă, și cuprinde butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la caravană, unde cei mici vor învăța, prin metode non-formale și interactive, despre alimentația corectă.

„Detectivul de zahăr”, „Farfuria ideală”, „Super eroul K”, „Kinder Bike” sunt câteva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi, alături de multe module informative, ca „Piramida alimentară”, „Tuburile digestive”, „Zahărul din băuturi”, dar și de K, Super eroul nutriției sănătoase.

Copiii vor fi îndrumați de personal, prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla, prin joc, ce conține farfuria ideală, cum funcționează corpul uman, în raport cu mâncarea, unde se ascunde zahărul, de ce este important sportul, cum se combină corect alimentele și cum să evite risipa alimentară.

Programul derulat de Kaufland și Asociația Plan B sprijină părinții, în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung, în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă.

Conform specialiștilor, una dintre consecințele izolării sociale, din timpul pandemiei, a fost creșterea obezității infantile, în contextul în care copiii nu au mai avut activitate fizică și a existat tentația de a consuma, mai des, hrană nesănătoasă, precum fast-food, dulciuri, sucuri etc.

Copiii pot regăsi jocurile din cadrul Akademiei Kinderland și în format virtual, sub forma primei aplicații de nutriție în limba română, care poate fi descărcată gratuit pe tablete și smartphone. De asemenea, cei mici se pot juca și pe laptop sau desktop, accesând www.akademiakinderland.ro.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments