AcasăActualitateCARAVANA MESERIILOR LA LICEUL TEHNOLOGIC „MATEI BASARAB” CARACAL

CARAVANA MESERIILOR LA LICEUL TEHNOLOGIC „MATEI BASARAB” CARACAL

Simțim tot mai mult faptul că trăim vremuri în care oamenii cu-adevărat integri, deștepți, motivați, curioși și bine informați se vor descurca în toate lumile posibile. Inclusiv în lumea ”străină” a viitorului unde, anticipăm deja, ne așteaptă meserii și provocări pe care încă nu le cunoaștem.

Cu acest prilej, al discuțiilor referitoare la meserii, pe 13.07.2021, a avut loc manifestarea intitulată ”Caravana Meseriilor”, la sediul Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din Caracal. Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului ”Stagii de practică performante pentru elevii din regiunea Sud-Vest Oltenia”, POCU 633/6/14/133039, sub coordonarea d-lui prof. univ.dr. Ion Criveanu, în calitate de manager de proiect și a d-nei director al Liceului Tehnologic ”Matei Basarab”, prof. Luminița Gîtan-Nicola. Proiectul este implementat de Societatea de Cercetare în Leadership, Management, Marketing și Cultură Organizațională din Craiova, fiind finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Au fost premiați elevii Liceului Tehnologic ”Matei Basarab” Caracal înscriși la Școala profesională de 3 ani, care au beneficiat de activitățile proiectului și au fost promovate lucrările practice realizate de aceștia.

Totodată, au participat reprezentanți ai partenerilor de practică, dl. ing. Andrei Homescu, și d-na ing. Viorica Popescu, precum și d-na inspector pentru Învățământ profesional și tehnic, prof. Cristina Marilena Popescu, din partea ISJ Olt. Invitații speciali au felicitat elevii și i-au încurajat să continue implicarea activă în propria formare profesională pentru a-și crește șansele de angajare la finalul Școlii profesionale de 3 ani. De formarea profesională a elevilor și de organizarea evenimentului s-au ocupat: prof. Niculina Țoca, prof. Laurențiu Barbu, prof. Paul Turcu, prof. Viorica Florica, prof. Maria Nicola, prof. Mirela Trișculescu.

„Îi felicităm pe toți elevii care, după o implicare firească în acest gen de activități specifice, s-au bucurat și ne-au bucurat pentru rezultatele muncii lor. Au înțeles astfel că școala instituțională este una credibilă, se străduiește să le ofere condiții dintre cele mai bune pentru a-și exercita viitoarele meserii. Și astfel începem să învățăm profund cu toții, să învățăm altfel lucruri pe care deja, poate, le cunoșteam și să le oferim mai departe cu maximum de seriozitate, de grijă, de protecție, de reciprocitate.”, ne-a mărturisit d-na director, prof. Luminița Gîtan-Nicola.

Alina-Elena Marin

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -