AcasăEditorialCÂT MAI POATE REZISTA CADAVRUL POLITIC NUMIT VICTOR PONTA?

CÂT MAI POATE REZISTA CADAVRUL POLITIC NUMIT VICTOR PONTA?

Dacă ar deveni, subit, cinstit cu sine însuși, Victor Ponta ar trebui să-și recunoască retroactiv decesul politic, începând cu ziua în care s-a descoperit că el, primul-ministru al României europene, a plagiat cu nerușinare zeci de pagini, pe care și le-a băgat hoțește în lucrarea sa de doctorat. Ceea ce a urmat, prin mistificările acelor comisii înființate de el, pentru a poza în fată mare, l-a afundat pe plagiator și mai mult în prostie și ridicol, nemaipunând la socoteală că plagiatul, ca orice furt, e o infracțiune în sine…

Neinstruit din punct de vedere al moralei creștine și neavând, sub nicio formă, conștiința răspunderii sale față de Neamul Românesc, Victor Ponta va fi zvârlit, în curând, la groapa de gunoi a istoriei.

Inevitabila lui plecare din fruntea unui guvern năuc ca și cel care-l conduce, plecare pe care nu ostenesc a o vesti, cu orice prilej care mi se oferă, va pune capăt acestui retrocronism iliescist, care s-a abătut peste România, odată cu înființarea USL. O gașcă de netrebnici, ai cărei ștabi, Ponta și Antonescu, au înființat un fel de Direcție a Înaintării României Înapoi. Înapoi în comunism… O direcție aflată pe contrasens cu lumea civilizată și cu angajamentele luate de România față de cancelariile euro-atlantice, o direcție aflată pe contrasens cu legile țării și chiar cu Dumnezeu.

Numărătoarea inversă a început însă…Practic baronii PSD i-au smuls lui Victor partidul de sub cur (adio, deci, reformă în PSD) și, în frunte cu condamnatul penal Liviu Dragnea, i-au făcut, oficial, lui Ponta, acte legale de mort politic. Baroni, baroni, semianalfabeți, semianalfabeți, dar băieții au realizat că un cadavru politic nu poate trăi la nesfârșit…

Pe Victor Ponta îl mai țin în picioare doar instinctul său animalic de conservare și imunitatea politică, aceea care, atât în literă, cât și în spirit, e de partea demnitarilor care au dosare de infractori.

Dorinței lui Ponta de putere nemăsurată (caracteristică oricărui politruc cu vederi totalitare) i-a pus, din fericire, capăt Klaus Iohannis, în acel magnific noiembrie 2014. Urmează ca DNA să-i taie „turcitului” premier și poftele nemăsurate de acumulări de proprietăți și de averi necuvenite, precum și apetența lui de social-democrat vopsit pentru vacanțe de lux, în cele mai costisitoare și extravagante locații din lume, pe banii “maselor largi populare”.

L-am văzut, recent, pe mitoman, grețuind pe ecranele televiziunilor aservite PSD. Am citit pe fața lui spaima lui Ceaușescu de la balcon, din Decembrie 1989, când spunea, cu glas pierit, „Liniștiți-vă, tovarăși… Mergeți la locurili voastre”. Cred, sincer, că acest aventurier de două parale are presimțirea sfârșitului. Acest lucru ar fi singurul lui merit, acum că tot iese lamentabil din istorie.

Dacă s-ar ști curat, Ponta n-ar fi speriat și obsedat de spaima de a ieși din scenă. Și-ar da demisia în onoare și, apoi, ar demonstra lumii întregi că este Lacrima Cristi a României. Cred, însă, că Victor Ponta e murdar până în celula-mamă!

În tot acest timp, România se află într-un impas istoric, iar Opoziția așteaptă, cu mâinile în sân, ca Ponta să-ți depună, de bună voie, armele, punându-l pe președintele Iohannis în situația de a suporta invectivele și prostia țâfnoasă ale celui mai mincinos premier din istoria României.

Așadar, cât mai rezistă cadavrul politic numit Victor Ponta? Atâta timp cât, în teritoriu, dar și, parțial, în sferele înalte ale partidelor, baronii noului PNL se pupă-n fund, reciproc avantajos, cu baronii anticului PSD…

Dumitru Sârghie

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular