AcasăBreviar parlamentarCătălin Grecu: „Alimentele de bază cu adaos limitat au înregistrat scăderi semnificative,...

Cătălin Grecu: „Alimentele de bază cu adaos limitat au înregistrat scăderi semnificative, confirmând eficacitatea măsurii introduse de PSD!”

Deputatul Cătălin Grecu vorbește despre stabilizarea prețurilor alimentare. Unele produse alimentare cu adaos limitat, precum făina, mălaiul, uleiul, untul sau zahărul, au înregistrat reduceri semnificative de preț, în comparație cu perioada anterioară introducerii măsurii PSD.

„Conform INS, prețurile alimentelor au înregistrat o ușoară scădere, cu o inflație de 4,5 mult sub rata generală a inflației, și în scădere, față de luna ianuarie. Alimentele de bază cu adaos limitat au înregistrat scăderi semnificative, confirmând eficacitatea măsurii introduse de PSD.

Aceste rezultate susțin extinderea și îmbunătățirea măsurii pentru a promova și a face mai competitive produsele alimentare românești, oferind acces la hrană mai ieftină și mai sănătoasă, pentru români.

În ianuarie 2024, unele produse alimentare cu adaos limitat au înregistrat reduceri semnificative de preț, în comparație cu perioada anterioară introducerii măsurii PSD: făină: -31,2%; mălai: -26,3%; ulei: -17,4%; unt: -9,12%; zahăr: -7,83%.

Datele mai indică o concluzie clară: specula a fost oprită, iar prețurile la alimente s-au stabilizat”, a declarat deputatul Cătălin Grecu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular