AcasăEditorialCătălin Grecu este pregătit pentru alegerile parlamentare!

Cătălin Grecu este pregătit pentru alegerile parlamentare!

Alegerile locale au demonstrat, încă o dată, dacă mai era nevoie, că PSD Olt deține supremația în rândul formațiunilor politice din județul absurdului lui Eugen Ionesco. 95 de primari, președinția CJ Olt, cu o majoritate confortabilă, cu victorii en fanfare la primăriile din Slatina, Caracal, Potcoava, Balș, Piatra Olt, Corabia, iată un PSD puternic care ne determină să gândim că liberalilor noștri din Olt nu le-a fost niciodată mai bine ca atunci când erau în USL, sub aripa fratelui mai mare. De fapt, dreptei liberale din Olt, ca și de aiurea, de aici i se trage… de la alianța PNL cu PSD,  din vremea Porumbacului și a Plagiatorului.

catalin grecu net liO contribuție majoră la rezultatul stângii pesediste din Olt o au, bineînțeles, Paul Stănescu, secretar-general național al PSD și Marius Oprescu, președintele PSD Olt și – iată – din nou victorios la președinția CJ Olt.

Un alt atu important care a condus la această victorie a PSD l-a constituit faptul că primarii social-democrați ai județului Olt nu s-au vopsit în galben, ci ei au rămas fideli culorii partidului sub care s-au consacrat.

De asemenea, PSD Olt, după cum se știe, dispune de o importantă rezervă de cadre și de coordonatori de campanie care știu, pe de rost, toate chițibușurile și modul de comportament ale electoratului.

Așadar, pesediștii care au lucrat cu electoratul în teritoriu, la „firul ierbii”, cum s-ar zice, s-au dovedit încă o dată a fi politicieni destoinici, cu fler și buni organizatori.

Unul dintre aceștia este, fără îndoială Cătălin Grecu, vicepreședinte PSD Olt, consilier județean și candidat la Parlamentul României. Cu patru ani în urmă, tânărul Cătălin Grecu a coordonat campania electorală pentru alegerile parlamentare, pe Colegiul 6, celebrul colegiu înființat cândva de senatorul Ion Toma și deputatul Gigel Știrbu.

Ei bine, Colegiul 6 s-a clasat atunci pe locul întâi, PSD obținând o performanță neegalată de niciun alt colegiu, nici măcar colegiul în care funcționau „frații Ciocan”, pe atunci oameni de bază ai partidului. Și asta în ciuda faptului că acel Colegiu 5 era cel mai mic colegiu, dintre cele 7 colegii din Olt.

Spre știința unor voci care-i reproșează lui Cătălin Grecu faptul că PSD nu a câștigat în toate cele 17 localități, trebuie făcute următoarele precizări: la Drăgănești, partida era deja pierdută de fostul primar Pantelie Rotaru, care-și pierduse credibilitatea în fața electoratului. Soluția de ultim moment, găsită de Cătălin Grecu, cu privire la omul adus de la ALDE (Viorel Nădescu), a fost, totuși, una fericită, acesta obținând un scor mai mult decât onorabil. La Mărunței a fost o chestiune de umanitate. Cât ar fi omul de politician, el trebuie să rămână totuși în limitele umanității. Nu putea să-l înlocuiască pe „veteranul” Alexandru Becheanu, deși s-ar fi impus, având în vedere problemele sale medicale și o oarecare scădere a popularității, în ochii electoratului. Aici Cătălin a lucrat cu sufletul, sperând, până în ultima clipă, că Becheanu va câștiga, totuși.

La Mihăești, Constantin Dobrița, candidatul PNL, a fost dintotdeauna prea puternic, ca și cel de la Urzica, aici verificându-se, încă o dată, ideea că omul contează și nu partidul.

La Scărișoara, eșecul poate fi pus mai mult pe seama candidatului care s-a crezut „cel mai iubit dintre pământeni” și nu s-a străduit, sub nicio formă, să respecte rigorile unei campanii electorale veritabile, așa cum au fost trasate de Cătălin Grecu.

În compensație, Cătălin Grecu și candidatul său din comuna Traian, Ilie Crîmu,  fac o campanie de zile mari, trimițându-l la pensie definitiv pe fostul comandor, liberalul Marian Negrilă.

Mai trebuie reamintit faptul că, prin iscusința sa, Cătălin Grecu relansează bătălia la Sprâncenata, unde primarul PSD Mihăeșteanu avea probleme de popularitate, acesta  obținând un scor cu 10 procente mai mare decât contracandidatul liberal.

De remarcat și faptul că în comuna Osica de Sus, candidatul PSD, Cezar Filip, în ciuda unei anumite nepopularități, câștigă, „la mustață”, doar datorită experienței echipei de campanie, conduse de Cătălin Grecu, în fața unui contracandidat liberal, Radu Șurlan, aflat pe val, gata-gata să câștige…

Așadar, Cătălin Grecu și oameni săi câștigă în 13 comune: Coteana, Izvoarele, Stoenești, Dăneasa, Radomirești, Sprâncenata, Seaca, Osica de Sus, Gostavățu, Băbiciu, Traian, Rusănești și Cilieni, cu mențiunea că în fieful liberalilor, la Mihăești, PSD mai obține un post de viceprimar.

Iată un scor pentru care Cătălin Grecu ar trebui, firesc, felicitat! Cu siguranță, la votul politic care va urma, cu ocazia alegerilor parlamentare, acolo unde el este și mai experimentat, Cătălin Grecu va obține pentru PSD Olt rezultate notabile.

De remarcat campaniile curate și civilizate pe care le face Cătălin Grecu și Echipa sa, fără măscări și lovituri sub centură. Felicitări!

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments