AcasăAdministrațieCătălin Rotea a semnat contractul de finanțare, pentru modernizarea Parcului Central din...

Cătălin Rotea a semnat contractul de finanțare, pentru modernizarea Parcului Central din Balș, în prezența lui Alexandru Stănescu, director general al ADRSV Oltenia

Luni, 1 aprilie a.c., Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, a semnat contractul de finanțare, pentru modernizarea Parcului Central din localitate, în prezența lui Alexandru Stănescu, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia. Au fost prezenți Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Marius Vărgatu – directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia și Cătălin Catană – directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia.

„Prin acest proiect, se dorește conservarea, reabilitarea și regenerarea infrastructurii verzi, protejarea naturii, creșterea biodiversității și modernizarea unei suprafețe de peste 31 de mii de mp de spatii verzi din cadrul Parcului Central al orașului Balș.

Astfel, odată cu finalizarea proiectului, locuitorii orașului Balș se vor putea bucura de infrastructura verde modernizată a parcului, care le va oferi facilități de relaxare, transformându-se într-o oază de liniște în centrul orașului.

Proiectul implementat de Primăria orașului Balș are o valoare de aproximativ 15,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,7 milioane de lei. Investițiile se derulează în cadrul Priorității 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.7 – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare”, a declarat Cătălin Rotea.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular