AcasăEditorialCătălin Rotea – o copie palidă a lui Darius Vâlcov

Cătălin Rotea – o copie palidă a lui Darius Vâlcov

În hărnicia lui pesedistă, ex-liberalul Cătălin Rotea spune prostii pe bandă rulantă. El își justifică, într-un stil delirant, modul prin care și-a trădat partidul care l-a scos din bezna anonimatului. Și asta, la numai câteva zile, după ce în fața lui Klaus Iohannis și a lui Vasile Blaga, dar și a celor 1000 de oameni care l-au aplaudat, spunea ritos că PSD conduce această țară „depășind reguli, depășind legi, călcând în picioare tot ce înseamnă responsabilitate față de poporul român”.

Demagogia, golănia, dar și carierismul de dugheană care-l caracterizează pe acest imberb politic de la Balș, ating culmi apocaliptice, atunci când, la orice întrebare, el răspunde ca și mentorul său, Victor Ponta, mințind fără să clipească: „Am plecat la PSD pentru binele oamenilor”, „Mă duc la cabinetul d-lui ministru Vâlcov, ca să fac ceva pentru oameni”, „Nu există doctrină de stânga sau de dreapta și nu ar trebui să existe decât poate ca reper – în ideea să facem ceva pentru oameni”, „Îi sfătuiesc pe tineri să facă ceva pentru oameni, nu pentru interes personal sau pentru a-și găsi serviciu”, „Nu vreau să par lipsit de modestie, dar sondajele de opinie ale unor cotidiene (sic – n.r.!) spun că am fost unul dintre cei mai buni prefecți…”

int trucaj stanescu valcov si roteaOameni buni, o asemenea avalanșă de gogomănii debitate, fie și la un ziar din Olt, ne duce cu gândul la ideea fericită că PNL Olt, cu toate racilele lui din ultima vreme, trebuie să se bucure de plecarea acestui aventurier politic găunos, ca să nu zicem, de-a dreptul, impostor. Și, totodată, PSD Olt ar trebui să se întristeze de asemenea „captură” și să-l izoleze pe infatuat cât mai repede.

Spune el că nu există doctrine și că doctrinele ar trebui să existe doar ca reper „pentru a face ceva pentru oameni”. De acord, tovarășe Rotea, însă reperele nu se schimbă precum izmenele ori șosetele… Fiindcă, dacă tot stai să schimbi la repere, nu mai ai când să mai faci acel „bine pentru oameni”, pe care-l repeți, ca un proaspăt absolvent de Ștefan Gheorghiu.

Mai spune acest tânăr obsedat de a face bine oamenilor cu forța (probabil, pentru cei doi „oameni” ai săi – Alin Mario Martinescu și Ion Truică), că un anume ziar îl „critică destul de josnic, făcând atac la persoană și nu la activitatea politică”. La o asemenea prostie, se poate răspunde cu calm și civilitate: „Domnule pesedist de dreapta, ca să te critice cineva din punct de vedere politic, ar fi trebuit să faci politică. Ori, cum dumneata, ca prefect, te-ai bătut cu cărămida-n pieptu-ți de aramă că nu faci politică, noi te-am crezut pe cuvânt. Deci, obiectul criticii pe teme politice lipsește cu desăvârșire. Adică, nu există, ca să înțelegi mai bine…

Ce-i drept, ai făcut, apoi, și puțină politică, luptând împotriva „Ciumei roșii”, tocmai ca să sfârșești politic, făcând baie în cianura roșie a PSD. Ce putem spune? Că aici e vorba de caracterul omului, de educație, de obraz, de discernământ, de onestitate și de cuvântul dat… Ori toate acestea țin de om și nu de politică.

Dacă tot recunoști că Linia Întâi te-a scos în lume, luându-ți primul interviu de bărbat politic, ar trebui să mai știi ceva: că acel ziarist care te critică acum e tot acela care a refuzat ca, la televiziunea șefului tău de astăzi, să te atace mișelește, așa cum doreau inamicii tăi politici de atunci. Erai pe lista neagră, alături de Ion Toma, Cristi Cârloganu, Bulă etc., nume politice, care trebuiau neapărat discreditate mișelește, cu lovituri pe la spate. N-a făcut acest lucru acel ziarist și a suportat consecințele și suportă și azi boicotul acelui partid totalitar numit PSD. A crezut sincer că ești unul dintre tinerii din generația așteptată. S-a înșelat, dar nu asta e problema. Problema e că dumneata ai înșelat o întreagă comunitate, care acum și-a dat seama că ești o spoială ieftină, un om capabil să calci peste orice principiu, ca să ajungi în fruntea bucatelor.

Spuneai despre atitudinea lui Călin Popescu Tăriceanu, tot într-un interviu din Linia Întâi: „Regret că d-l Tăriceanu a mușcat momeala lui Victor Ponta și mă îndoiesc profund de faptul că, după ce PSD își va face interesul, îi va mai oferi acestuia vreo oportunitate.”

Domnule Rotea, dumneata nu vezi în această declarație o similitudine a situației în care te afli astăzi? La mâna unui partid, care are atâta clientelă politică, încât se poate șterge oricând la fund cu domnia-voastră?

Ești oportunist, golănaș, inteligent, dar lipsit de substanță, d-le Rotea. O copie palidă a lui Darius Vâlcov. N-ai produs nimic în scurta carieră politică pe care ai avut-o, decât mătreață. Adio!

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, nu o data angajati ai justitiei AU PATAT SI MURDARESC RUSINOS SI NEPERMIS IMAGINEA INSTITUTIEI, ajungand sa comita infractiuni mult mai periculoase si mult mai grave decat insasi infractorii pe care-i judeca !!!
    In judetul Olt, Criminalii GRUPUL INFRACTIONAL al celui mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est au fabricat Dosarului 10882/311/2010 si Dosarul 10642/311/2012, unde sunt implicati magistratii de la Judecatoria Slatina, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, precum si ofiterii de politie din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Olt. Invoc expres dreptul la libertatea de exprimare, garantat de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
    DNA-ul Serviciul Teritorial Craiova si Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL CRAIOVA apara acesti criminalii ce au format acest GRUP INFRACTIONAL care fabrica dosare penale platind cu 10.000 lei o DECLARATIE DE MARTOR.
    Toate documentele false sunt intocmite de judecatori care au o îndelungată practică în cercetarea infracţiunilor, de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a IPJ Olt , procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si Tribunalul Olt.
    O crimă aşterne tăcerea peste mai multe furturi de aluminiu de la ALRO S.A.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments