AcasăEditorialCATARAMĂ SCÂNCEȘTE ÎN JUNGLA POLITICII ROMÂNEȘTI ȘI NU-L AUDE NIMENI

CATARAMĂ SCÂNCEȘTE ÎN JUNGLA POLITICII ROMÂNEȘTI ȘI NU-L AUDE NIMENI

Întrebat fiind, la recenta conferință de presă, din cadrul PNL Olt, despre ce „năzdrăvănii a mai făcut Viorel Cataramă”, Ludovic Orban mi-a sugerat, amical, să formulez o întrebare mai serioasă. Atunci, l-am întrebat despre primarul de la Arad, Gheorghe Falcă, un alt Gică-Contra, care critică, la rându-i, deciziile conducerii centrale ale PNL. Abil fiind, Ludovic Orban a ocolit răspunsul, la această nouă provocare, având de-a dreapta sa și pe europarlamentarul Marijean Marinescu, fost coleg de PDL cu filosoful de mucava de la Arad. Apoi, liderul PNL a schimbat, tacticos subiectul.

Dacă inițial am fost ușor iritat de subterfugiile lui Orban, de a răspunde la niște întrebări, mai mult sau mai puțin inspirate, la doar două zile după acest dialog, mi-am însușit observația privindu-l pe politrucul-latrans, Viorel Cataramă, care s-a decis să facă un partid intitulat pleonastic Dreapta Liberală (DL), Prin care zice el că va rezolva problema dreptei politice românești, o formațiune cu o ideologie clară de dreapta, care, odată aplicată, va deschide baierele economiei, prosperității și mirajului românesc. Bașca faptul că el va candida la președinția României.

viorel catarama li 744 3Dacă Dumnezeu nu l-ar fi luat așa de repede la ceruri pe regretatul liberal Horia Rusu, acesta i-ar fi dat lui Cataramă, figurativ vorbind, două palme militărești și i-ar fi spus că dreapta politică este liberală prin definiție. Dacă tot dorea să facă mișto de PNL, Cataramă ar fi fost mai spumos și mai original, construind un partid intitulat Stânga Liberală, că tot a fost ministru, cândva, în Guvernul Stolojan, care era pus de Iliescu.

Îmbârligător și subversiv până în străfundul ființei sale, lipsit de charismă și popularitate, Viorel Cataramă se străduiește să joace rolul unui politician cu mult talent oratoric, în fapt „marele gânditor” al reformării dreptei românești, fiind doar un politruk găunos, despre care se spune că are și grade sub elegantul său sacou de milionar, care a făcut dragoste pe saltele cu bani, cum scriau, cândva, unii ziariști cu sânge în instalație.

Într-o Românie întoarsă din drumul ei firesc către democrație și dezvoltare economică, demagogi de calibrul lui Cataramă, care nu se deosebesc de demagogii pesediști, ne arată cum vor să pară, nu cum vor să facă, căci dacă ar fi vrut să facă ceva pentru țară, ar fi făcut-o până acum. Ar fi făcut-o când era membru în Comitetul Director al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, în Consiliul Investitorilor Români, în Asociația Oamenilor de Afaceri din România, în Partidul Național-Aripa Tânără, în Ministerul Comerțului și Turismului din Guvernul crypto-comunist Stolojan, din 1991, ca secretar de stat, apoi în conducerea Noului Partid Liberal din 1993, ca senator liberal de Bacău (1996-2000), în calitatea de Președinte al Federației Române de Tenis, de Vicepreședinte al Federației Române de Golf, de fondator al Grupului de Dialog Liberal, ca Președinte al Filialei de Cruce Roșie Ilfov, în ziarele Viitorul Românesc și Ora, pe care le-a finanțat, și în câte și mai câte organisme… Vă aduceți aminte să fi făcut ceva pentru România acest Cataramă?

Scâncește în jungla politicii, ținând Dreapta politică în pamperșii lui de lux, pe care-i flutură, din când în când în piața publică, dar nu-l aude nimeni. Probabil că nu-l aude nici frumoasa sa soție, dr. Adina Alberts, singurul lucru luminos de care a fost în stare în viața lui acest politruc ratat.

Așadar, îi dau dreptate pe jumătate lui Ludovic Orban și când îl mai întâlnesc, îl întreb ce „năzdrăvănii a mai făcut Gheorghe Falcă de la Arad”, care vorbește mult și nu spune nimic, iar uneori spune că PNL e un partid înfloritor, magnific, genial, dar care nu poate fi iubit în amănunt, atâta timp cât Ludovic Orban este președinte…

Dumitru SÂRGHIE

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. CINE SA/L CREADĂ PE ACEST INDIVID ca vrea bine Romaniei, la fel cum lumea nu-l crede nici pe Orban sau pe Dragnea si cu atat mai mult pe Paul Stanescu! Pe oricine l-am roti la butoanele Puterii parca nu este…. lumină in Romania!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments