AcasăPrimim la redacțieCătre Redacția ziarului Linia Întâi

Către Redacția ziarului Linia Întâi

Subsemnatul Dumitrescu Marian, domiciliat în localitatea Seaca, str. Dudului nr.64, județul Olt, vă aduc la cunoștință următoarele:

În urmă cu 5-6 ani, primarul comunei Seaca, domnul Băluță Marian, a început să desfășoare activități agricole, prin a cultiva terenurile lăsate pârloagă, în loturi răzlețe, acolo unde oameni în vârstă sau lipsiți de posibilități financiare, dețineau suprafețe de teren, pe care nu le mai puteau lucra.

De menționat că, la nivelul comunei Seaca, se pare că există un plus de suprafață de teren de aproximativ 150 ha, din care primarii din perioadele anterioare (Cazacu Radu și Babadac Grigore) au atribuit persoanelor tinere sau celor lipsiți de pământ cate 0,5 ha, în folosință, pentru care aceștia plăteau o sumă modică.

O mare parte din această suprafață în plus, care nu este înregistrată în rezerva primăriei, a fost preluata abuziv și lucrată de primarul Băluță Marian sau prin societatea fiului acestuia Băluță Alexandru.

Ca urmare a faptului că suprafețele preluate aveau dimensiuni mici și erau localizate răzleț, nu puteau fi executate lucrări agricole conform tehnologiei, primarul Băluță Marian și viceprimarul Babadac Stelică, au început, în lunile august-septembrie 2014, o reașezare pe noi amplasamente a suprafețelor deținute de proprietarii de terenuri din comuna Seaca, motivând că această acțiune se realizează pentru ca datele din titlurile de proprietate deținute de cetățeni să corespundă cu situația din teren.

În realitate, această acțiune s-a desfășurat cu scopul ca primarul Băluță Marian să-și comaseze suprafețele deținute, legal sau ilegal, pe numele lui sau al societății fiului său Băluță Alexandru, și să preia, în totalitate, suprafețele de teren, aflate în așa-numita rezervă a primăriei, precum și pentru alți cetățeni care au cumpărat terenuri în ultimii ani pe raza localității Seaca, pentru a permite ca lucrările agricole efectuate pe aceste terenuri să respecte tehnologia de lucru.

De asemenea, în urmă cu aproximativ 5 ani, primarul Băluță Marian a preluat „în folosință” și grajdul nr. l, vaci de lapte, din patrimoniul fostului CAP Seaca, aflat în administrarea Primăriei Seaca, unde își depozitează produsele agricole. Se pare fără niciun fel de documente și fără obligații de plată către primărie.

primaria seaca
Primăria Seaca

Ca urmare a abuzurilor semnalate mai sus, m-am adresat cu o solicitare către Primăria Seaca, pe care o anexez, la care nu am primit niciun răspuns. Pentru a se corela dimensiunea abuzurilor primarului Băluță Marian, cu concursul unor funcționari din Primăria Seaca, cu realitatea, sugerez ca necesară verificarea dosarelor de subvenție depuse la APIA, pe numele lui Băluță Marian și al societății deținute de fiul său Băluță Alexandru.

Menționez că toată producția de grâu și floarea-soarelui stocată în grajdul 1, precum și cantitățile achiziționate de la cetățeni și vândute mai departe, au fost băgate în grajd sau încărcate în TIR-uri cu snecuri racordate ilegal la transformatorul electric de lângă grajdul l, fără ca șeful de post din localitate să se autosesizeze, în condițiile în care și acesta își depozita, până anul trecut, producția de pe terenurile pe care le deține în arendă, în același grajd nr. l, împreuna cu primarul.

Pentru confirmarea celor relatate de mine mai sus se poate apela pentru răspunsuri la persoanele care au participat efectiv la aceste activități, persoane pe care, dacă va fi cazul, le voi nominaliza la timpul potrivit.

De reținut că rolul șefului de post în localitatea Seaca este acela de arendaș de terenuri și crescător de porci, în număr mare, perete în perete cu brutăria din localitate, în așa fel încât cetățenii să consume o pâine salubră cu aromă de dejecții de la porcii polițistului, aservit primarului.

Trebuie, de asemenea, reținut faptul că polițistul răspunde solicitărilor cetățenilor strict în timpul celor opt ore de program.

Pentru confirmarea celor relatate de către mine mai sus, se adaugă sub semnătură și următorii cetățeni: Ghiță Vergil, Gheobaur Mioara Mirela, Pană Grigore, Crețu Ionel, Baboi Nelu, Crețu George, Bican Ionuț-Nicușor, Albu Floarea, Negrici Florian, Cîrjaliu Radu.

faximil seaca net

«Domnule primar,

Subsemnatul Dumitrescu Marian. domiciliat în comuna Seaca,  județul Olt, strada Dudului nr.64, în urma reașezării pe alte amplasamente a terenurilor deținute în extravilan de proprietarii de teren din comuna Seaca, județul Olt, pusă în practică de dumneavoastră, Marian Băluță, primar al comunei și viceprimarul Babadac Stelică, motivate către cetățeni ca „punere în posesie după titlurile de proprietate”, am constatat că motivarea dumneavoastră, oferită cetățenilor, nu este adevărată.

Ca urmare, având în vedere prevederile Legii 233/2002 pentru aprobarea OG 27/2002, art. 8, alineatul l, vă solicit să-mi comunicați, în scris, prin poștă, la adresa de domiciliu mai sus menționată, următoarele:

1. Care a fost scopul acestei acțiuni de reașezare pe noi amplasamente și dacă aceasta a fost făcută cu respectarea coordonatelor și datelor înscrise în titlurile de proprietate deținute de cetățeni, în ceea ce privește vecinătățile, cu respectarea blocului fizic și tarlalei în care sunt amplasate suprafețele?

2. Care a fost baza legală care v-a permis reașezarea proprietăților cetățenilor pe noi amplasamente?

3. Dacă această acțiune a fost făcuta cu respectarea legislației în vigoare, solicit să-mi comunicați numărul și data deciziei de constituire a comisiei, precum și componența comisiei care a realizat această reașezare pe noi amplasamente.

4. Dacă au fost întocmite procese-verbale de repunere pe noul amplasament, solicit să-mi comunicați numărul și data acestora și dacă acestea poartă semnăturile proprietarilor, pentru confirmare, conformare și luare la cunoștință.

5. Dacă de acțiunea de reașezare pe noi amplasamente au beneficiat toți proprietarii de terenuri, inclusiv cei al căror teren, după titlul de proprietate, se afla pe suprafețele lucrate de societățile agricole și arendașii particulari, dar care nu au terenul dat în lucru societăților agricole sau arendașilor particulari.

6. Au fost constatate suprafețe în plus in diverse tarlale? Daca DA, ce destinație au avut acestea, cine lucrează aceste suprafețe și în ce bază legală, și cum au fost acestea consemnate în procesele verbale finale ale acțiunii dumneavoastră?

14.11.2014»

N.R.: În cel mai scurt timp, va apărea și dreptul la replică al primarului Marian Băluță, care nu va fi deloc măgulitor la adresa doctorului veterinar Marian Dumitrescu!

2 COMENTARII

  1. La Seaca ,legea nu se respecta , primarul si vicele , nu respecta legea din nici un punct de vedere , au re- impartit terenul comunii , in 2014, dupa cum au vrut. Primarul lucreaza cel putin 500 ha, fara sa-l controleze ceneva, ca doar este PSD- ist. Primarul a carat cu TIR- urile floarea soarelui,din Seaca fara sa plateasca ceea ce trebuia statului .

  2. TOT CE SE SCRIE ESTE FOARTE ADEVARAT.pRIMARUL SI VICELE AU FACT CE AU CREZUT CU TERENUL LOCALITATII, ASA CEVA ESTE STRGATOR LA CER. DNA SA-SI FACA MESERIA SI LA SEACA

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular