AcasăEvenimentCe-a pățit PMP Olt la Corabia sau Democrație, ochii plânși vor să...

Ce-a pățit PMP Olt la Corabia sau Democrație, ochii plânși vor să te vadă

Nici n-a apucat bine să intre în conștiința publică a județului Olt, că Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de primarul comunei Studina, d-l Marian Vasile, a și produs panică la nivelul „simțitorului” pesedist, care realizează, pe zi ce trece, cum se discreditează în fața electoratului.

Într-un județ în care – până mai ieri – nu adia niciun vânt al Opoziției, iată că PMP Olt produce frisoane mamutului pesedist cu picioare de lut, acesta fiind obligat de situație să-și întărească mușchii și vigilența, utilizând – ca măsuri de coerciție – aceleași organisme de represiune, pe care le-a folosit, din 1990 încoace, încălcând astfel libertățile cetățenești înscrise în Constituție. Încălcând, de asemenea, dreptul la indignare al celor care nu vor să aplaude o guvernare de-a dreptul catastrofală.

Picture 043

Așa cum vă relatam zilele trecute, ca un fel de Bună-Vestire, caravana PMP Olt și-a intensificat acțiunile de prezentare prin localitățile județului Olt, împărțind oamenilor câte o carte de vizită pe care sunt înscrise îndemnul la mișcare, numărul de telefon al PMP Olt și adresa sediului. Slatina, Caracal, Balș – iată localitățile vizitate cel mai recent de către tinerii PMP Olt, într-o acțiune de informare civilizată și absolut pașnică. Fără sloganuri politice, fără îndemnuri electorale, fără violență.

Picture 056Ieri (vineri, 20 septembrie a.c.), același lucru trebuia să se întâmple și la Corabia. Frumosul port la Dunăre de altădată este astăzi (după 23 de ani de guvernare de stânga) un oraș al nimănui, plin de șomeri și de sărăcie lucie, un oraș în care speranța a înghețat definitiv pe buzele și în privirea locuitorilor de aici. Un oraș în adormire, trezit, din când în când, din somnul cel de moarte, de zgomotul chefurilor și bairamurilor excesiv politizate ale baronilor roșii.

Sosirea echipei PMP Olt la Corabia a coincis cu desfășurarea Festivalului „Corabia de Aur”, festival organizat de partidul de guvernământ, care a dat ordin ca membrii PMP Olt să fie îndepărtați, urgent, din preajmă. Astfel, în câteva minute, cei 40-50 de tinerii ai PMP au fost înconjurați de jandarmi și somați să nu încerce să pătrundă în spațiul unde se desfășura festivalul.

Invocând faptul că grupul PMP Olt a venit acolo ca să facă politică, jandarmii trimiși de autoritățile locale la fața locului și-au îndeplinit misiunea trasată: împrăștierea echipei lui Marian Vasile, care – după cum se subînțelege – reprezintă un pericol pentru partidul de guvernământ.

Picture 063Ceea ce trebuie să înțeleagă cititorii din această scenă nefericită, care ne amintește de Partidul Comunist Român și de organele sale de represiune, este faptul că, în Olt, democrația este grav avariată și călcată în picioare chiar de către cei puși s-o protejeze.

Întrebat în baza cărei legi acționează asupra dreptului lor la exprimare, unul dintre jandarmi a exclamat scurt și tragi-comic: „Să mai așteptăm câteva minute ca să vină legea!” Cum legea nu mai venea, pentru că nu există nicio lege care să încalce libertățile fundamentale stipulate în Declarația Universală a Drepturilor Omului, președintele Marian Vasile și echipa sa au fost nevoiți să se retragă, dându-i oarecum satisfacție primarului pesedist din localitate, Iulică Oane, cel care și-a trimis „la bătaie” și consilierul personal, ca să le dea o mână de ajutor jandarmilor, care repetau obsesiv: „Așteptăm Legea 60!”

De altfel, la afirmația președintelui PMP Olt, Marian Vasile, care le-a spus jandarmilor că au fost puși să acționeze politic de către președintele PSD Olt, „oamenii legii” au tăcut mâlc, dând de înțeles că lucrurile stau chiar așa.

Picture 074Imaginile pe care vi le prezentăm sunt concludente, iar concluzia e una clară: PSD nu se dă niciodată la o parte, atunci când e vorba să încalce dreptul opoziției de a se manifesta, fie și la modul cel mai civilizat cu putință, așa cum se manifestă PMP Olt, care – iată – le-a băgat baronilor PSD frica în oase. D-l Marian Vasile, omul care crede în oameni, trebuie să ia aminte de acest act antidemocratic, fiindcă: „Curva-i curvă pân-o doare și marxistul până moare!”

Democrație, ochii plânși vor să te vadă!

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES

15 COMENTARII

 1. – din cate observ eu, din anumite puncte de vedere, nu exista nicio legatura intre ceea ce este scris in acest articol, si ceea ce se vede pe respectivele filmari, in sensul ca domnul respectiv a CERUT sa i se prezinte legea,chiar “obsesiv” (dupa cum este relatat in articol, la un moment dat),iar raspunsul jandarmilor a fost afirmativ.
  – …jandarmilor, care repetau obsesiv: „Așteptăm Legea 60!”…raspunsul a fost, conform filmarii: “…vine cu legea si vedem ce scrie…”
  si apropo de ce se afirma intr-un comentariu, referitor la scutieri,.din cate se mediatizeaza si se observa, scutieri = jandarmeria, iar in situatia respectiva se observa cum acei jandarmi nu vor decat sa rezolve o situatie pe baza unui dialog, a unei discutii…

  personal nu pot sa cred cum se pot intampla astfel de lucruri…pana si media are culoare politica….

 2. În decembrie 1989, cineva a scris pe un perete: ”Dreptate, ochii plânși vor să te vadă!”
  Ani la rând, cotidianul ”România liberă” a avut pe prima pagină fotografia acestui text.
  Dar în cele din urmă s-a renunțat la afișarea acestuia…

  Acum , ca tot stiti ….

 3. Jignesti si atat , dar nu ai habar , cat despre citit, cred ca tu esti ala care nu citesti, decat in vise….!!!

 4. Tu singur te-ai numit ….. ghita, cu g nu cu G .
  E un nume predestinat si nu te-ai dezis , BRAVOOO…… !!!

 5. Stii cel putin cine a fost Nixon, de te numesti asa?
  Cat despre martafoi, tu esti acel martafoi, cat despre preluat citate , mai degraba pune mana si citeste…!
  Dar cu cititu’ la voi e greu….!!!
  Ce stii tu despre revolutie , ma? Stii cand a inceput , ai tu habar de asta ?
  In schimb , iti place sa jignesti !
  Limba de lemn !

 6. Auzi,ba, e festivalul lor,al comunistilor….Si ce daca tinerii aia aveau sub 17 ani?Tatal vostru,Ceausescu a inceput politica la 14 ani…Jeguri comuniste

 7. Cumparat esti tu,mai martafoiule,.Cat despre citat,tare as vrea sa ne spui tu cui apartine…fiindca noi l-am preluat di literatura orala a poporului roma,aparut ca reactie tot la parjolul comunist al fratilor vostri bolsevici

 8. Si inca ceva …. , cand folosesti citate , mai ales in titlu ori precizezi sursa ori ti le asumi .
  Iarasi ai gresit ….. , ar fi cazul sa-ti ceri scuze public ….!

 9. Dar ce coincidenta…!!! A coincis cu Festivalul, a coincis cu deschiderea ….. si cu tine ziarist cumparat ! Voi sunteti siguri ca va si credem , norocul vostru este ca hartia nu poate protesta la ceea ce voi tipariti.
  De ce nu spui ca in grup au fost minori, si ca nu au chiar chiar 40-50 , dar cum voi nu stiti decat sa denigrati si dezinformati, nu avem ce comenta . Corabia de Aur este festivalul nostru al Corabienilor! Pe perioada Fesivalului nu s-a facut politica …. , ziaristule ……!!!

 10. UN PRIMAR FFFFAMBITIOS…DAR CU FFF MULTA DREPTATE .NUMAI LA ROMANI SE POT INTAMBLA PROBLEME DE ACEST GEN PACAT CA AVEM O TARA FRUMOASA..A FOST BOGATA PTR CA AU NVANDUT-O HOTII de sus ..DOMNU PRIMAR SA O TINETI TOT ASA…SI POATE..POATE CEI de sus..AU UNDE SA SI CADA…DE MULTE ORI ESTE MAI BN SA URCI BRAVO DOMNULUI PRIMAR

 11. La ce va asteptati, nu mai au mult si vor scoate si scutierii, asa cum au facut si in 1991. Sunt aceasi indivizi la conducere, daca nu in prima linie in spate sunt sigur ei, iar in fata sunt fii, ficele sau rudele, ca sangele apa nu se face. Dar acum sunt sigur ca nu vor mai putea lovi cu bastoanele scutierilor cum au lovit in trecut, romanii s-au desteptat iar multi dintre scutieri si jandarmi nu vor mai face jocul mizerabil al PSD- ului.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments