AcasăEditorialCe va fi va fi, iar dacă nu va fi, înseamnă că...

Ce va fi va fi, iar dacă nu va fi, înseamnă că nu a fost să fie!

Hotărât lucru: peneliștii noștri de toate zilele și nopțile (Doamne, greu îmi este să le spun…liberali) vor să fie cu curul în două luntri… Adică, „prin ei înșiși”, dar, mai ales, prin atotputernicul PSD. În ziua de azi, ca penelist, îți trebuie o mare doză de viclenie, de duplicitate, de fățărnicie și de maximă ipocrizie, ca să joci sârba electorală și în căruță, și în teleguță…

Nu e de neglijat machiavelismul pesedist, care acoperă, fără doar și poate, pseudo-trucurile liberaloizilor noștri și asta, pentru că PSD este o entitate politică aparte, care reușește să fie, în același timp, și iubită de popor, dar și temută. PSD reușește să împace, cu brio, și capra de dreapta, dar și varza de stânga, păstrându-și, de atâta amar de vreme, superioritatea asupra PNL, privind matematica votului. E ca-n „Joc secund”, poemul lui Ion Barbu: „Nadir latent,/ Poetul ridică însumarea,/ De harfe răsfirate – ce-n zbor invers le pierzi,/ Și cântec istovește: ascuns cum numai marea,/ Meduzele când plimbă, sub clopotele verzi”.

Găvărind despre comasarea alegerilor și candidaturilor comune, vă pot spune încă de pe acum că acel principiu juridic, al forței obligatorii, valabil când parafezi o înțelegere, și mă refer la latinescul „pacta et servanda”, nu va fi, sub nicio formă respectat, nici de pesediști și nici de liberali. Nu numai la nivelul județului Olt, cum s-au exprimat, de altfel, liderii ambelor formațiuni-surori, ci și pe întreg teritoriul (micșorat) al patriei române.

Și, ca „să nu fie dezordine, ca să nu fie haos”, pentru a merge în spiritul „Slatina fără vătafi” (iată o vocabulă de sorginte marxistă), vă spun cu sinceritate; slătinenii ezită să schimbe jugul de lemn turcesc, cu cel de fier austriac (promisiunile curților imperiale nefiind respectate nici astăzi), dovadă aroganța cancelarului Nehammer, manifestată în cadrul Congresului PPE DE LA București, vătaful european, care a spus cu subiect și predicat: „Spațiul Schengen nu poate fi extins… Poziția noastră e neschimbată!”  Cum a răspuns Mutul din căluș, a se citi Iohannis, a văzut toată lumea; cu curul arătat propriului popor! Conform folclorului din Piața Obor. „În politic, tot românul gândește cu curul”, expresie adecvată, care întărește, dacă mai era nevoie, funcția excretorie a politicii și diplomației românești, în fruntea cărora se află însuși „chiriașul de la Cotroceni”.

Revenind la prietenia politică româno-sovietică, dintre PSD și PNL, observ că „ genialul” Marcel Ciolacu este singurul politruc care realizează că politica, precum în fotbal, se joacă pe goluri, indiferent câte „goluri” lași în urma acestei guvernări comune aberante… E vorba de gol de industrie, de economie, gol de suflet, de patriotism și de nivel de trai, gol…de aer și de viață…

Eu zic așa. PSD și PNL au guvernat și, încă, guvernează împreună. Ba, pe deasupra, au pus-o, tovărășește și de-o comasare a alegerilor. Putem, deci, concluziona: tot ce a fost și e de bine, în această guvernare aparține PSD-PNL. Iar tot ce a fost și e catastrofal tot lor le aparține, ținând cont de algoritmul puterii lor.

Mă întreb ca fraierul absolut care sunt: Oare , după aceste alegeri, vom lăsa o lume mai bună copiilor noștri? Răspunsul e la fel de ambiguu, precum alianța PSD-PNL: Ce va fi va fi, iar dacă nu va fi, înseamnă că nu a fost să fie!

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

 1. ,, Înfrângere,, – Ion Barbu
  …….
  ,,Oştirile se-ntorc. În juru-mi zborul
  Şi umbra morţii darnic se împarte;
  Pe când, prin doliul sălilor deşarte
  Cu paşi sonori pătrunde Învingătorul..,,

  ,,Ce va fi va fi, iar dacă nu va fi, înseamnă că nu a fost să fie!,,

  ,,- Dar cu rușinea ce mi-a făcut, cum rămâne, măria-ta?
  – Cu rușinea, iaca așa rămâne, moș Ioane, zise Cuza-vodă, sărutându-l pe un obraz și pe altul, în fața mulțimii adunate acolo. Du-te și spune sătenilor dumitale, moș Ioane, că, pe unde te-a scuipat boierul, te-a sărutat domnitorul țării și ți-a șters rușinea.,,
  Din pacate ,,domnitorii nostri,,isi bat joc de milioane de ,,Mos Ioan Roata,, ai Romaniei..de zeci de ani de zile!
  Si NOI II PUPAM MEREU CU VOTUL……Doamne, trezeste-i pe romani in ceasul al treisprezece-lea!!!!!!
  Multe salutari din departare, Excelenta!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments