AcasăPoliticaCe vină au locuitorii comunei Studina, pentru faptul că eu nu mă...

Ce vină au locuitorii comunei Studina, pentru faptul că eu nu mă îmbrac într-o cămașă roșie?

Golănia care s-a petrecut la Conferința Națională a PDL, când Elena Udrea a fost furată la vot   ca-n codru, i-a determinat pe mulți pedeliști adevărați să iasă la rampă… și să spună lucrurilor pe nume. Cu demnitate și curaj…

La noi, la Olt, singurul pedelist care a îndrăznit să spargă coaja minciunii și a perfidiei, singurele arme ale lui Blaga și ale acoliților săi, a fost primarul comunei Studina, Marian Vasile – primar PDL, care nu și-a trădat partidul, îndurând – cu stoicism – toate presiunile din partea puterii pesediste.

Discursul lui Marian Vasile, cel care suferă de două „boli” incurabile, acelea de a fi vertical și a ști să utilizezemarian vasile corect limba română (fenomen rar întâlnit în PDL și USL Olt), a fost unul radical și cinstit, un discurs în urma căruia se așteaptă… repercusiuni. Căci, vorba ceea: „Cine nu e cu noi e împotriva noastră!”

Țin să-l felicit pe Darius Vâlcov

„Țin să-l felicit pe Darius Vâlcov pentru că, la ora actuală, reușește să conducă vreo câteva partide. Nu știu care, dar sunt câteva partide pe care le conduce. Și nu vorbim numai de PSD…”

PDL Olt – o subdivizie a PSD

„În PDL Olt, la ora actuală, și de foarte mult timp, se merge fără busolă. Se mai suferă, într-adevăr, de vâlcovism. Este realitate… Au fost patru rânduri de alegeri la care PDL Olt a luat bătaie ca la hoții de cai. Și nimeni n-a ieșit să-și asume eșecul. Nu neapărat ca cineva  să-și dea demisia. Dar să ne întâlnim cu toții și să discutăm clar ce s-a întâmplat, cine sunt vinovații, ce ar trebui făcut, cum ar trebui să se reconstruiască o organizație fărâmițată. În schimb, am auzit că vinovat ar fi USL. Deci USL e de vină pentru rezultatele pe care le-am avut la alegeri. Este de vină pentru că s-a organizat foarte bine. Este de vină și PP DD că ne-a bătut…

După fiecare rând de alegeri, am încercat să trag un semnal de alarmă și să spun că trebuie schimbat ceva. Nu am nimic personal cu d-na președinte Mirea Siminica, nici cu d-na Ana Anghel. Dar eu am fost tipul de om care am considerat că este normal și corect să spun ceea ce cred. Și am spus. Am spus că în PDL Olt nu se mai face o politică adevărată și curată. Iar astăzi mă simt obligat să spun că la ora actuală cred că mare parte din PDL Olt, din structura de conducere, nu reprezintă altceva decât o subdivizie a PSD. Și cine vrea să mă contrazică, să vină să discutăm. Nu voi da prea multe detalii pentru că nu vreau să fac deliciul unora sau altora. Dar știu clar că aceasta este realitatea. Și toate aceste rezultate politice, care s-au obținut până acum, nu fac altceva decât să reflecte ceea ce spun eu. Este foarte greu, și dacă te lupți de unul singur, să scoți un rezultat atât de slab. Este foarte caraghios că într-un rând de alegeri ieși public și ataci numai reprezentantul PP DD. De ce te lupți cu PP DD? Cumva PP DD conduce acest județ? Este umilitor pentru cei care au luptat, cu adevărat, pentru acest partid.”

Credeți că cetățenii localității noastre sunt cetățeni de mâna a treia sau a patra?

„N-am crezut în viața mea că dacă voi avea o altă orientare politică decât cea a majorității unui județ, în momentul în care se va aloca un buget, în momentul în care se vor repartiza sume, indiferent că sunt sume de la CJ sau din alte alocări, o localitate, cum e localitatea Studina, care are cele mai mari proiecte la nivel județean, să primească o sumă de 10 000 de lei.

Vreau să «mulțumesc» liderilor USL pentru suma alocată la nivel de localitatea Studina. În condițiile în care comuna vecină, Grădinile, care s-a rupt din comuna Studina, a primit peste 4 miliarde de lei vechi. Localitate mult mai mică decât Studina. Îl felicit pe primarul de la Grădinile pentru faptul că a obținut această sumă.

Ce vină au locuitorii comunei Studina pentru faptul că eu nu mă îmbrac într-o cămașă roșie? Și mi-a plăcut să mă îmbrac într-o cămașă portocalie… Oare așa trebuie răsplătită o comunitate a acestui județ? Având în vedere că sloganul USL a fost Oltul Împreună, Oltul Puternic, credeți că cetățenii localității noastre sunt cetățeni de mâna a treia sau a patra?”

LINIA ÎNTÂI


1 COMENTARIU

  1. Multumesc domnule Sarghe pentru acest interviu! Imi pare rau ca nu aveti buton pentru like-uri!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments