AcasăEditorialCe zici, fă, parașuto, aveai chef de o săritură în gol?

Ce zici, fă, parașuto, aveai chef de o săritură în gol?

După cum se știe, la câteva zile după reîntoarcerea la Palatul Cotroceni, „în urma succesului relativ al referendumului de destituire, dar și al eșecului său legal” (așa cum spunea Lucian Boia în eseul „De ce este România altfel”), președintele Traian Băsescu a primit vizita omologului său lituanian, d-na Dalia Grybauskaite, laureată a premiului Carol cel Mare, pentru 2013, una dintre cele mai înalte distincții europene. Acesta l-a lăsat pe guralivul Băsescu  fără grai, transmițându-i următorul mesaj: „Maturizați-vă și fiți responsabili!”

Acum să nu credeți că se aștepta cineva din România ca matrozul de la Cotroceni să se maturizeze… Însă, cei 7,4 milioane de români, care i-au arătat acestuia, la referendum, cât e de nevolnic, au crezut că măcar Victor Ponta, preferatul lor, va înțelege ceva din năprasnicul mesaj al președintelui lituanian. N-a fost însă să fie așa…

Victor Ponta continuă să fie imatur și iresponsabil. N-a învățat nimic din gafele monumentale ale celui cu care a semnat, ca berbecul, acel rușinos pact de coabitare.

Înglodarea lui Ponta în disputele meschine și bine regizate pe care le lansează, inteligent, Traian Băsescu, infantilismul și grobianismul de mahala ale acestui tânăr îmbătrânit în minciună și rele, toate acestea ne arată – fără dubii – că românii s-au înșelat amarnic votând struțo-cămila numită USL. O alianță care – deși moartă în realitate – mai dă puțin din picioare pe afișele și posterele de miliarde, agățate de socialiștii lui Ponta pe sufletele noastre.

Ponta nu vrea să înțeleagă – în ruptul capului – că Occidentul, pe care partidul său a urinat zgomotos, figurativ vorbind,  de atâtea ori, și-a clădit civilizația pe fundamentul asumării și respectării unui sistem de norme și reguli. Norme și reguli pe care însuși Traian Băsescu le-a încălcat de multe ori, însă acesta și-a jucat rolul atât de bine, încât Occidentul îl preferă în dauna lui Victor Ponta. Cârlan fiind și needucat, Victor Ponta nu pricepe sub nicio formă (iar noi nu ne obosim să-i explicăm) de ce Traian Băsescu este încă iubit de cancelariile euro-atlantice.

Negăsind niciun răspuns, premierul preferă să-l plagieze pe Băsescu în ipostazele sale totalitare și anti-occidentale, surclasându-și, până la urmă, „profesorul” și atrăgându-și, astfel, disprețul întregii lumi civilizate.

Ridicolul la care s-a expus, plimbându-se cu barca împinsă de jandarmi, pe ulițele inundate din Teleorman, modul impardonabil de adresare către un ministru cu fustă („Tu ce faci, fă, Doina, aicea? Aveai chef de niște inundații?”), prostia cinică exprimată la Fabrica de Avioane Craiova („Deși ne paște un război, vestea bună este că veți avea comenzi!”), proasta lui creștere și lipsa celor șapte ani de acasă, insultând-o pe Elena Udrea (care are păcatele ei, desigur), numind-o „parașuta lui Băsescu”, nemaivorbind de retragerea sa într-un „buncăr” al Ministerului Apărării și, mai ales, solidaritatea pe care o afișează față de marii corupți ai PSD – iată un cumul de secvențe triste care semnalizează faptul că restaurația comunistă din România, începută de Ion Iliescu, este desăvârșită de ucenicul său Victor Ponta.

Cel care, dacă va pierde președinția României, riscă să fie obligat de către baronii săi roșii să sară din „avionul” PSD, cu o parașută care se va încăpățâna să nu se deschidă, din cauza jignirilor pe care se presupune că i le-ar putea aduce Victor Ponta, înaintea ultimului său salt: „Ce zici, fă, parașuto, ai chef de o săritură în gol?”

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments