AcasăEvenimentCeremonie de investire a prefectului și subprefectului

Ceremonie de investire a prefectului și subprefectului

Săptămâna trecută (vineri – 11 aprilie) a avut loc ceremonia de investire a prefectului și subprefectului, la care au participat Gabriel Oprea – viceprim-ministru pe probleme de Securitate Națională, ministru al Afacerilor Interne, Liviu Dragnea – vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, membri ai Parlamentului României, ai Guvernului, ai autorităților publice locale și șefi de instituții.

Ceremonia a început cu citirea Hotărârii de Guvern cu privire la investirea în funcție a subprefectului Emanuel Ionel Oproiu, funcție cu caracter temporar, și cu Hotărârea de Guvern privind exercitarea cu caracter temporar prin detașare, în condițiilor legii, a funcției de prefect al județului Olt – Petre Silviu Neacșu.

investire prefect si suprefect 2014 1Emanuel Ionel Oproiu:

Știu ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă

„D-le vicepremier Oprea, d-le vicepremier Dragnea, d-le prefect Neacșu, d-le președinte al Consiliului Județean Olt, este o onoare și o responsabilitate pentru mine să fiu subprefect al județului Olt. Vreau să le mulțumesc, pentru încrederea acordată, celor care au semnat pentru mine, d-lui premier Victor Ponta și d-lui ministrului de Interne, Gabriel Oprea. În același timp, vreau să mulțumesc, pentru sprijin și foștilor colegi progresiști, în special d-lui senator Ion Toma, de care mă despart, încetând activitatea politică. Prezența mea în CL Slatina, timp de aproape două mandate, mi-a oferit posibilitatea să cunosc realitățile administrative ale Municipiului Slatina, dar și ale județului. Știu ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, știu ce înseamnă să conduci și să faci performanță.

prefect si suprefect neacsu si oproiu
Silviu Neacșu și Emanuel Oproiu

În acțiunile mele, mă voi ghida după programul de guvernare al Guvernului Ponta și alături de d-l prefect, de echipa din Prefectură, dar și din instituțiile deconcentrate, vreau să demonstrăm cât de importantă poate fi instituția Prefectului în așteptarea cetățenilor județului Olt. Vă mulțumesc pentru încredere!”

Silviu Neacșu:

Mulțumesc Guvernului României pentru încrederea acordată

„D-le vicepremier Liviu Dragnea, d-le vicepremier Gabriel Oprea, d-le președinte Paul Stănescu, d-lor parlamentari, în primul rând vreau să mulțumesc Guvernului României pentru încrederea acordată, prin care am fost numit în funcția de prefect al județului Olt. Promit că voi fi un prefect corect, echidistant, onest, în ceea ce privește respectarea legii și ordinii publice. Sunt convins că, împreună cu toți angajații Instituției Prefectului, cu toți șefii instituțiilor deconcentrate, vom lua cele mai bune măsuri în administrarea și gestionarea problemelor care apar în acest județ. Voi avea un dialog permanent cu autoritățile publice locale și județene, pentru a fi, permanent, în sprijnul cetățenilor județului Olt.

Paul Stănescu:

Până la urmă, viața este grea…

„D-le viceprim-ministru Dragnea, d-le viceprim-ministru Oprea, d-le prefect, d-le subprefect, stimați colegi, este un moment important pentru noi toți. Practic, de astăzi, județul Olt are un nou prefect și un nou subprefect. Mi-aș dori ca, în următoarea perioadă, conlucrarea noastră între CJ și Prefectura Olt să fie una foarte bună și asta numai pentru cetățenii județului Olt, care nouă, celor care suntem aleși, ne-au acordat votul de încredere, iar pentru dumnealor, pentru că Guvernul Ponta a avut încredere în dumnealor, la fel să facă și dumnealor.

Vom avea de rezolvat multe probleme, până la urmă, viața este grea. Din păcate, este trist pentru cei din județul Olt, astăzi a avut loc funeraliile primarului din comuna Sprâncenata, Dumnezeu să-l ierte! Sper ca CJ, autoritățile locale, toate instituțiile deconcentrate, împreună cu Prefectura județului Olt, vom avea o relație bună și să fie în folosul cetățeanului din județul nostru.”

Liviu Dragnea:

Oltul este un județ pe care-l respectăm foarte mult

„Nu vreau să spun decât că ar fi bine să înțelegeți semnificația faptului că, astăzi, au venit, la instalarea d-voastră oficială, doi vicepremieri. Pe de o parte, d-l Victor Ponta ne-a cerut și mie și d-lui Gabriel Oprea să fim împreună astăzi aici. Pe de altă parte, și noi doi am dorit acest lucru, pentru că județul Olt este un județ pe care-l respectăm foarte mult. Este un județ important, în care și subprefectul și prefectul sunt numiți acum și este un județ de la care noi așteptăm foarte multe lucruri bune. Și când spun noi, ne referim la Guvern. Nu îmi permit să vă dau sfaturi, numai că, în cariera mea politică și administrativă, am avut ocazia să fiu și consilier local, și prefect, și președinte de Consiliu Județean. Știu bine care sunt posibilitățile de colaborare între Prefectură și autoritățile locale. Depinde de d-voastră, d-le prefect, dacă veți avea înțelepciunea să aveți o relație corectă cu CJ, cât și cu autoritățile locale.”

Gabriel Oprea:

Mesajul transmis de Victor Ponta este unul de onoare, de sprijin și de respect

„ Știu că administrația locală din Olt este una care se bate, într-adevăr, pentru locuitorii ei. Dvs. sunteți mai ambițioși, în sensul bun al cuvântului, și este un lucru foarte bun. Îi urez succes d-lui subprefect Oproiu, un băiat tânăr. Îi urez succes și d-lui prefect Neacșu, știu că este matematician și este băiat de polițist. Pentru mine este foarte important acest lucru, este un om serios, calculat și un om care este patriot și cred că se va bate, nu cred că se pune problema să nu facă echipă cu președintele CJ, cu subprefectul, cu primarii, pentru că acesta este rolul unui prefect, de a fi reprezentantul Guvernului în teritoriu, de a-și face datoria cu toate instituțiile statului, pentru locuitorii acestui județ.

Mesajul transmis de d-l Victor Ponta este unul de onoare, de sprijin și de respect pentru județul  d-voastră și pentru administrația publică locală din acest județ.”

DUMITRU SÂRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments