Ședințele de consiliu local care se desfășurau odată în liniște și armonie, unanimitatea fiind cuvântul cheie, sunt acum amintire. Mult discutatul proiect privind reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Slatina s-a transformat într-un „măr al discordiei”, înverșunându-i pe consilierii PNL împotriva majorității dată de PSD în Consiliul Local Slatina. Deși consilierii liberali s-au opus proiectului, votul lor nu a fost decisiv, iar noua organigramă a trecut, însă, cu un amendament făcut de PSD.
Penultimul proiect de pe ordinea de zi a fost aprobat „cu cântec” în ședința de consiliu local din data de 9 iunie. Acesta făcea referire la reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului municipiului Slatina, organigramă, număr de personal, stat de funcții și pondere funcții publice, pentru anul 2015. Deși, conform proiectului inițial urmau să fie disponibilizate 10 posturi operative din cadrul Poliției Comunitare Slatina, în urma amendamentului adus de grupul PSD, va pleca un număr de cinci polițiști. Grupul PNL a făcut la rându-i un amendament, potrivit căruia să nu fie disponibilizat niciun polițist comunitar. Propunerea a fost respinsă. Proiectul a fost aprobat cu amendamentul făcut de social-democrați.
„Desființarea postului de director executiv adjunct din cadrul Direcției Poliției Locale și transformarea acestuia în post de conducere sef birou în cadrul biroului rutier. Mutarea a două posturi de execuție vacante din cadrul compartimentului Disciplină în construcții în cadrul Biroului de ordine publică. Două posturi de execuție vacante de la compartimentul Cultură-Sport se mută la biroul Ordine publică. Postul de șef serviciu vacant la serviciul Cultură, Sport se transformă în post de șef birou. Un post de execuție consilier juridic vacant din cadrul Compartimentului Juridic se transformă în post de execuție polițist local și se mută în cadrul Biroului rutier. Un post de execuție vacant de la Biroul de relații cu publicul se mută în cadrul Biroului rutier”, a fost amendamentul făcut de grupul PSD.
Deși liberalii au susținut în repetate rânduri că aceste posturi nu trebuie desființate, amendamentul făcut de ei nu a trecut, unul dintre motivele invocate fiind acela al lipsei fondurilor necesare plății salariilor. „Bani pentru salarii în Primăria Slatina până la sfârșitul anului nu vor fi, asta e clar. Trezoreria ne-a dat fond de salarii sub execuția bugetară pe 2014, în condițiile în care salariul minim pe economie se majorează de două ori în acest an, o dată la 1 ianuarie și o dată la 1 iulie. Practic, este imposibil să ne încărcăm în sumă. Putem să facem rectificare bugetară, dar Legea 273, Legea Finanțelor Publice Locale, interzice modificarea fondului de salarii în cursul unui an”, a explicat Leonid Moisiu, director în cadrul Primăriei Municipiului Slatina. Polițiștii locali urmează să susțină un concurs pentru a se stabili care vor fi cei cinci angajați care urmează să fie concediați.
Natașa Grigorescu