AcasăPoliticaCine are curajul de a relua teza senatorului Ion Toma, aceea de...

Cine are curajul de a relua teza senatorului Ion Toma, aceea de a reda demnitatea Olteniei profunde?

Visul de aur al senatorului Ion Toma a fost acela ca județul Olt să intre în rândul județelor frecventabile și luate în seamă de către ștabii de la București. La un moment dat, din poziția în care s-a aflat (lider al senatorilor PSD), domnia-sa a inoculat acest concept pro oltenesc, pe întreg teritoriul Olteniei noastre profunde, deplasând, în același timp, in corpore, întreaga garnitură formată din senatorii acestei țări, aclimatizându-i pe aceștia cu problemele pe care le au oltenii, în general, și dându-ne și nouă ziariștilor posibilitatea să-i luăm la întrebări pe „cei mai iubiți fii ai poporului”.

Relația lui cu Mircea Geoană a fost una bazată pe încredere reciprocă, pe fapte și vorbe concrete și, mai ales, pe respectul pe care cei doi l-au acordat necondiționat județelor noastre din Oltenia, rămase, din păcate, în urma altor județe românești, din punct de vedere cultural și economic.

ion toma  linia intai slatinaProiectul senatorului Toma a eșuat. Nu din cauza domniei-sale, nici a Opoziției liberale, care a dormit și doarme mai tot timpul pe ea însăși (ciugulind firimiturile rămase în urma festinului pantagruelic al PSD), ci chiar din cauza uneltirilor și loviturilor pe la spate date lui Geoană și, implicit, lui Toma, din interiorul PSD.

Levantinul și golanul patentat Victor Ponta, sprijinit de forțele oculte, dirijate din umbră de Liviu Maior, a orchestrat această răsturnare al bunului mers politic, instaurat în acea epocă de Mircea Geoană și aliații săi, plagiatorul ajungând să declare, la sfârșitul scrutinului prezidențial, în bătaie de joc, că el (șeful de campanie al lui Geoană) a votat cu… Crin Antonescu!

O mitocănie mai mare ca aceasta nici că se putea. De altfel, ieșirea lui din politică, într-un chip mai mult decât lamentabil, ilustrează, în fapt, caracterul abject al acestui trădător de neam și țară.

Buna-credință a lui Ion Toma a fost demonstrată pe toată durata carierei sale politice, care nu s-a sfârșit încă, prin relațiile bune pe care le-a avut cu primarii de toate rangurile din Oltenia, prin proiectele pe care le-a influențat acolo sus, pentru dezvoltarea acestei regiuni neglijate de toți politrucii, de la Revoluție încoace, și prin relația bună pe care și-a păstrat-o cu ziariștii, inclusiv cu cei stipendiați de inamicii lui politici, ca să-l denigreze.

Spre disperarea unora, cariera politică a lui Toma nu s-a terminat. El are un nou proiect despre care vom vorbi în curând. Până atunci, să-i urăm multă sănătate și succes în afaceri. Întrebare pentru noii guvernanți și parlamentari ai județului Olt: Cine are curajul de a relua teza senatorului Ion Toma, aceea de a reda demnitatea Olteniei profunde?

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments