AcasăOra SatuluiCiprian Stanciu, candidat PSD la Primăria Izbiceni: Interesul comunei Izbiceni este mai...

Ciprian Stanciu, candidat PSD la Primăria Izbiceni: Interesul comunei Izbiceni este mai presus decât interesul oricărui politician!

D-le învățător, cine sunteți, de fapt, d-voastră?

Mă numesc Ciprian Stanciu, sunt învățător de 15 ani, am terminal Liceul Pedagogic în Slatina, după care am urmat cursurile Universității de Drept și Administrație Publică, specializarea Drept. Îmi place meseria de învățător, am lucrat cu copiii atâta timp, cu părinții acestora. Tind mai sus, vreau să lucrez cu toți părinții din comuna Izbiceni, cu toți locuitorii din Izbiceni. Deci, vreau să candidez la Primăria comunei Izbiceni și sper să câștig.

Sunt căsătorit, am un copil de trei ani și jumătate, care merge la grădiniță și este bucuria în casă. Mama este în viață, tatăl, din păcate, a decedat. Sunt într-o relație extraordinară cu familia mea. Am doi frați mai mari, căsătoriți și ei, la rândul lor.

ciprian stanciu izbiceniCe înseamnă pentru d-voastră comuna Izbiceni?

Comuna Izbiceni este comuna mea natală. Știți foarte bine că totul este important pentru un om, dar mai presus de toate, sunt casa părintească și comuna natală. Pentru mine, comuna Izbiceni este locul de unde am plecat la școală, unde m-am întors ca să lucrez în școala de unde am învățat. Este comuna pe care o vreau s-o văd una dezvoltată. Nu pot spune că acum nu arată bine, arată foarte bine, are foarte multe lucruri cu care ne putem mândri. Dar, există mereu loc de mai bine. Sper să găsesc aceste puncte prin care eu, împreună cu echipa mea, să înfrumusețez comuna.

Meseria de dascăl v-a așezat într-o matrice spirituală, care ține de respectul față de această comunitate a Izbiceniului. Credeți că meseria de primar are puncte comune cu cea de dascăl?

Înainte de toate, vreau să vă spun că îmi iubesc meseria mai mult decât orice. Mi-a plăcut foarte mult să gust din noutățile acestui sistem de învățământ, pentru că sistemul de învățământ a trecut printr-o transformare. Sigur, cum să nu aibă o legătură cu meseria de primar. De ce? Pentru că, dincolo de a lucra cu copiii, trebuie să ai o legătură extraordinară și cu părinții acestora. Este un factor decizional în reușita școlară a copilului.

Atâta timp cât se implică școală, părintele și cadrul didactic, copilul va reuși să aibă o reușită, un viitor extraordinar. Spun că are puncte comune, pentru că sunt situații noi pe care le întâlnești și-n meseria de învățător. Sunt convins că și-n meseria de primar sunt situații destul de noi care-ți solicită imaginația, viziunea pe viitor, mai mult decât orice, puterea de muncă, de mediere a unor situații. Nu neapărat situații conflictuale, ci decizia cea mai bună pe care trebuie s-o iei atunci când ai de ales între mai multe idei, iar posibilitatea este una singură. La primărie, este vorba de bani, pentru că priorități sunt foarte multe. Prioritățile unuia nu sunt și ale celuilalt. Trebuie să găsești, tot timpul, punctul comun și să știi unde să investești, astfel încât realizările să fie bune pentru o grupare cât mai mare de cetățeni. Tu ești trimis acolo de locuitorii comunei Izbiceni.

Izbiceiul este o veche vatră de cultură și civilizație. Cum aveți de gând să promovați aceste valori tradiționale ale comunei?

Din punct de vedere cultural sau pentru cultură, cred că îmi va fi foarte greu să vin după o administrare a primarului Velica. Gândiți-vă că Izbiceniul beneficiază de un centru de cultură cum mulți și-ar dori, nu numai în comunele vecine, ci din județ sau poate chiar din țară. Am fost 15 ani în învățământ, mi-a dat posibilitatea să organizez fel și fel de activități și proiecte, unde am avut ca partener primăria comunei Izbiceni, implicit primarul Velica. Tot timpul a fost alături de noi. Nu voi lăsa garda jos, voi merge mai departe prin organizarea de astfel de activități. Aici vreau să vă spun că este declanșat și aproape de final un proiect, Complex Muzeistic, care cuprinde Muzeul comunei Izbiceni, bordeiul, grupul de monumente. O prioritate a mea, în acest domeniu, ar fi organizarea activităților de cultură, care să ne țină aproape de tradiție, de vechile obiceiuri. Aș putea să-l dau exemplu pe maestrul Tudor Gheorghe, care ne spune că, ușor, ușor, ne depărtăm de ceea ce înseamnă origine, prin pocirea limbii, prin muzica populară, care nu mai este autentică. Cred că ar fi o mulțime de lucruri de spus.

Legumicultura este mama progresului în Izbiceni, este o categorie specială de întreprinzători privați, care are nevoie de  sprijin, primăria este universul lor. Ce puteți face d-voastră, ca primar, pentru această categorie?

Nu aș fi vrut să mă întrebați ca primar pesedist. Vă mulțumesc că nu ați făcut-o, pentru că, de fapt, aici o să merg puțin către latura liberală, sprijinirea liberei inițiative a agenților economici și a fermierilor, prin atragerea fondurilor europene. Pentru fermieri, prin consolidarea fermei de familie. Aici vorbesc despre construcția solariilor, dezvoltarea suprafețelor cultivate. Merg pe sprijinirea formelor asociative, și aici apar grupurile de producători, grupurile agricole, asociațiile și cooperativele. Mai mult decât atât, există două categorii de fermieri la nivel de Izbiceni. O categorie dezvoltată, care a accesat fondurile europene mult mai mari, mă refer la 60.000, pe care voi încerca să le sprijin, prin asociere pentru desfacere, pentru că marea lor problemă, la ora actuală, este desfacerea. Cealaltă categorie – producătorii mai mici, care au nevoie de sprijin financiar. Și pentru aceștia există proiecte. În sesiunea trecută, s-au numit ajutor pentru fermele de subzistență, ajutor pe care și eu l-am obținut și a fost unul extraordinar. Îi ajuta să achiziționeze material pentru înființarea unei culturi.

La nivelul primăriei, au existat idei cu privire la ridicarea unui depozit de legume, acolo unde, păstrate, selectate, va trebui să ia drumul super-marketu-rilor, bineînțeles, în strânsă legătură cu o mini fabrică pentru procesare legume. Am fost la ședință când d-l primar, împreună cu d-l ministru al Agriculturii și cu ministrul secretar de stat Butănoiu, au promis sprijinul pentru realizarea acestui depozit. Sper din tot sufletul să se realizeze pe timpul mandatului meu.

Spuneți-ne câteva lucruri din proiectul dvs. adminstrativ…

Obiectivele mele sunt multe. Înainte de toate, cred că ar trebui să am o evaluare corectă, obiectivă, a situației în care se află primăria comunei Izbiceni. Desigur, este foarte greu, așa cum îmi explica o persoană cu care am discutat, să vii cu patru ani de mandat după Mircea Velica. Pentru că acest primar i-a învățat pe locuitori și nu numai acest fapt, dar locuitorii comunei călătorind foarte mult, văzând foarte mult, muncind foarte mult, au un standard de viață ridicat. Desigur, există loc pentru mai bine. Vorbesc despre un sistem informatizat la primărie, acolo unde fiecare departament poate să-și acceseze informația cu privire la situația din comună. Relația cu cetățeanul este un lucru important, care trebuie luat în calcul, astfel încât, atunci când cetățeanul intră în primărie, el să iasă cu problemele rezolvate, să nu aștepte la ușă, să nu fie mutat dintr-un cabinet în altul. Aici mă voi implica sigur.

Este vorba și despre piața agroalimentară, pentru care vreau să accesez fonduri europene, pentru renovare din temelii. Proiectul pentru piața de legume, piața agroindustrială, făcută din fonduri proprii, din bugetul local. Aici mă refer la betonarea drumului principal de acces, la suplimentarea cu personal în momentul în care este foarte aglomerată. Mă refer la renovarea totală a grupului sanitar. Acolo este vorba de faianță, gresie și apă curentă. Mă gândesc că un lucru important îl reprezintă apa curentă, tot cu fonduri europene, și la un proiect de asfaltare a ulițelor pe o porțiune de 5 km. Nu las neluate în calcul drumurile agricole, căile de acces către zona de exploatație, acolo unde locuitorul își are solariile, legumele cultivare în câmp.

Pe latură socială, dincolo de Legea 416, acolo unde clar ajutorul social este reglementat de lege, unde nu poți interveni decât în limitele legii și nu se poate modifica absolut niciun act, o să insist asupra burselor sociale și a celor de merit. Pentru mine, elitele și valorile au un punct prioritar, în price domeniu. Acestea trebuie încurajate, sprijinite pentru ca, mai târziu, ele să fie exemplul, ele să reprezinte factorii de decizie asupra hotărârilor care vor fi luate la timpul lor, în domeniile respective.

Transmiteți un mesaj către consătenii d-voastră!

În momentul în care voi ajunge primar, îmi doresc să realizez un proiect pentru Izbiceni, pentru patru ani. Mai mult decât atât, nu voi fi omul care voi lua deciziile de unul singur. Vreau un lucru în echipă și aici chiar mi-am propus ca, împreună cu consilierii, cu contracandidații, cu consilierii din opoziție, să realizez un proiect, să cădem de comun acord. Aceștia sunt banii, până la accesarea fondurilor europene, trebuie să cădem de comun acord care sunt prioritățile. Astfel îi voi determina să nu mai ridice mâna de dragul de a o ridica, în ședință. Nu sunt de acord, vor veni în fața oamenilor pe care i-a reprezentat și vor spune că nu au fost de acord din rea voință, nu sunt eu de vină pentru acest lucru.

Voi încerca să merg pe ideea că interesul comunei este mai presus decât ambițiile, luptele politice, mai presus decât interesul fiecărui politician.

LINIA ÎNTÂI

23 COMENTARII

 1. Mircea Velica a fost si inca este un primar jumate bun jamate praf… Sa incepem cu alea rele: -salubritatea in comuna Izbiceni e zero(0) lucru remarcat de persoanele care vin ocazional prin comuna ,k pt noi astia care adormim cu baligaru intre degete sau nu ne spalam ca maine ne murdarim iara, nu e nicio problema.Piata comunala ,o groapa infecta,unde culmea se incaseaza multi bani. Nu au fost date avertismente sau chiar amenzi pt deteriorarea carasabilului comunal de catre diversi agenti economici,sau ingradirea accesului. S-a dat mana libera angajatiilor sa se comporte ca feudalii blocand astfel absorptia fondurilor europene destinate comunei(…!…). Canalizarea zero,trotuarele zero, investitiile primariei deteriorate rapid,nu a fost luata nicio masura si nu in ultimul rand atribuirea de terenuri in centrul comunei dubios si ilegal ,imbogatirea vadita a cativa functionari din primarie sau asocierea cu interlopul si pedofilul(zaka) Dima F. Cateva lucruri bune au fost ca foarte multi cetateni au construit fara avizul prealabil al primariei ,diverse magazine sau spatii comerciale,permitand o dezvoltare semnificativa a comunei la prima vedere. O alta latura buna a fost angrenarea tinerilor elevi si nu numai in activitati cultural educative desfasurate la caminul cultural scola si gradinita. Si in incheiere pt ca sunteti un primar de talie mare,la figurat!, va doresc sa fiti in randul primarilor mari din Romania,iar tie Cipriene ca tot nu am zis nimic de tine,pune mana si aduna-ti sticle ca peste cativa ani o sa-ti trebuiasca!!!(Ps.prostovane care esti,te strici!!!)

 2. mai bine haimana decat tradator, mai bine huligan decat dictator, mai bine golan decat activist,mai bine mort decat psd-ist.Cel putin sase OAMENI nu au intrat in card cu ei:GHIDUREA,MONE,GULIE,LINCA,ORTACU,CHITU, -RESPECT- cipri a muscat-o!

  • Aici ai dreptate…!!! Asa stiu unii sa faca politica, si-i mai ajuta si cei sapte ani de acasa..!!!

 3. Salutare tuturora!! Dl Mircea Vel a fost de-a lungul timpului un primar foarte buna pentru oamenii din Izbiceni,nu si pentru comuna,adica nu pentru viitor ci doar pt prezent. El s-a folosit de diverse parghii pt a-si facilita interesele personale cat si cele de partid fiind un pion important in angrenajul PSD olt. Om siret,diplomat,umil,repet! umil,perseverent a stiut sa joace cartile pe toate fetzele,numind marionete in toate posturile cheie,oameni fara verticalitate,incapabili,compromisi in diverse cauze.Aceasta modalitate o foloseau comunistii la inceputul anilor 50,functioneaza si azi si va functiona si maine….Acum sa trecem la subiect,acest domn Stanciu este o victima a lacomiei ,a flagelului pesedist ajuns pana in balegarele autohtone, va fi complice la multe matrapazlacuri a gastii psd,va plati . Asa ca pana una alta alaturi de doamna Cioc,directoarea de la scoala,cea care a semnat contracte de milioane aiurea acest baiat va candida cu succes la cea mai tare inventie a lui M.V. Va FI CONDUS DIN UMBRA DE CATRE DIMA FL. MIRCEA VEL. PAUL ST…..

  • Am impresia ca si tu esti unul care ai trait si traiesti la umbra Primarului.
   Traind in umbra nu te poti dezvolta, asta iti este menirea.
   Si tu esti unul dintre cei de care zici ca este inconjurat. Daca asa impresie ai despre persoana ta…!!!
   Cat despre Ciprian, te asigur ca nu este o victima, este integru, cu logica si mai presus de toate este OM !
   Acest lucru nu-l pot spune si altor postaci la acest articol.
   Cineva mai jos a scris :
   “Pentru că Internetul permite oamenilor să publice articole sau comentarii lăsând în umbră identitatea lor adevărată, mulţi recurg la lucruri josnice de tot şi folosesc cuvinte înjositoare”.
   E valabil si pentru tine !

   • Lilian,nu esti coerent in gandire,vrei sa spui ceva cu cuvintele altcuiva si te pierzi in detalii. Curtea de conturi o sa lamureasca suficient de mult aceasta problema si sigur veti avea si atunci o explicatie…meteorologica probabil ,ca la cat de parsivi sunteti e de asteptat orice. Deci sa fie clar,o fi stanciu om dar cand intri in tarate te manaca velica:))))

 4. Când oamenii vor să atace persoana, trec de la discuţiile făcute asupra subiectului, adică lasă într-o parte ideile, pentru că nu au suficiente argumente şi caută orice pot găsi pentru a ataca persoana, cu toate că aceasta nu are a face cu ideea.
  Pentru că Internetul permite oamenilor să publice articole sau comentarii lăsând în umbră identitatea lor adevărată, mulţi recurg la lucruri josnice de tot şi folosesc cuvinte înjositoare. Cum am spus, o fac doar ca să umilească şi să lezeze demnitatea. Acum unii se poartă aşa de parcă nu-i vede nimeni.
  Nu este chiar aşa.

 5. pt.cetateanul turmentat santeti papagal de va repetati ,aveti si un nume ,santeti neam cu actualul primar, vad ca sti foarte multe despre CIPRIAN santeti securist ,lasa para si dai drumul la munca ca vine iarna si dai de dracul de frig si foame ,lasal in pace pe CIPRIAN SI AI GRIJA DE FAMILIA TA CA SA NU AFLI DE LA MINE MULTE .CAPISCI?

 6. Josnic, tot timpul va ascudeti in spatele unor pseudonime . Asta demonstreza ca sunteti niste “barbati adevarati”! Da asta demonstreaza, naravul din fire…. , tactica de lupta a vechiului PDL, numai numele este schimbat !
  Ciprian, pentru noi esti “Invatatorul” , stim foarte bine si contracanditatul…, stim sa alegem, stim sa facem diferenta !
  Cunoastem Omul ! Luptele de gherila din spatele unor pseudonime nu ne intereseaza!
  Atacurile la persoana :
  – lucruri marunte, facute de oameni marunti… !
  Este important să veghem şi să nu fim de acord şi să criticăm acţiunile greşite , dar este datoria noastră să ne tratăm cu respect unii pe alţii. Mai întâi de toate toţi suntem oameni care am fost creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Că unii nu vor să reflecte chipul după care au fost creaţi, este un alt subiect.

 7. O GRAMADA DE LUCRURI LA CARE TREBUIE SA RASPUNZI! CREZI CĂ POȚI??? INTREABĂ-L pe dl Velica!!!! ….EU CU CINE VOTEZ?!?!?!?

 8. coloană vertebrală…onoare…cuvânt…papitoi…papușă si păpușar…comunism…comunisti…sistem mafiot…neocomunism…familist…amanta…

 9. nu el te a dat afara de la conducerea scolii? de incapabil!?!?!hmm!!! anaibii politica, face din om NEOM!!!!!

 10. parca ai fost dat afara de Mircea Velica din postul de director!!!!????

 11. Domnele canditat, mai adaugati un punct la programul dumneavoastra, inca un monument!

 12. Ciprian sa ai multă bafta si oricum esti mult peste contracandidat.Ai de partea ta foarte multe persoane la care nu te așteptai.

 13. Este foarte greu sa vii dupa Mircea Velica, mai ales dupa ce ai fost impotriva lui foarte multa vreme!

  • coloană vertebrală…onoare…cuvânt…papitoi…papușă si păpușar…comunism…comunisti…sistem mafiot…neocomunism…familist…amanta… O GRAMADA DE LUCRURI LA CARE TREBUIE SA RASPUNZI! CREZI CĂ POȚI??? INTREABĂ-L pe dl Velica!!!! ….EU CU CINE VOTEZ?!?!?!?

   • coloană vertebrală…onoare…cuvânt…papitoi…papușă si păpușar…comunism…comunisti…sistem mafiot…neocomunism…familist…amanta… O GRAMADA DE LUCRURI LA CARE TREBUIE SA RASPUNZI! CREZI CĂ POȚI??? INTREABĂ-L pe dl Velica!!!! ….EU CU CINE VOTEZ?!?!?!?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular