AcasăEditorialCiuma din România are trei nume proprii – Ponta, Băsescu și Elena...

Ciuma din România are trei nume proprii – Ponta, Băsescu și Elena Udrea!

Între mitomanul Ponta și acest cuplu malefic Băsescu-Udrea nu există nicio diferență fundamentală. Capacitatea comună a celor trei dihori atei de a asigura progresul național este invers proporțională cu setea lor de putere, de menținere a puterii, precum și cu pasiunea de a transmite această putere în interiorul clanurilor din care fac parte.

Aventurismul politic al lui Ponta, pe seama întregii țări, nu este cu nimic mai presus decât aventurismul deja istoric al lui Băsescu, dar – mai ales – decât aventurismul lui de ultimă oră, acela de-ași promova pupila, fără rușine în fața întregului popor… Sfidând o lume întreagă și călcând în picioare prieteni, principii, promisiuni, morală…

trucaj ponta basescu udrea netCeea ce ne-a arătat Ponta, în discursul său nerușinat și ipocrit pe care l-a rostit la Craiova, cu ocazia lansării sale în cursa prezidențială, este o copie la indigo a comportamentului agonic al lui Traian Băsescu, care jignește și urinează cu bulbuci pe toată clasa politică (alta decât cea care alcătuiește avortonul numit PMP), care murdărește totul în calea sa, inclusiv puținele lucruri bune pe care le-a înfăptuit, involuntar poate.

Și asta, pentru pasiunea lui de alcov, numită Elena Udrea, această ciumăfaie de Pleșcoi, corespondentul feminin al mitomanului plagiator… Elena Udrea – un Ponta peltic și găunos, cu nurii la vedere, care își pregătește culcușul și sediul de campanie în Palatul Cotroceni.

Pasiunea patologică a lui Băsescu pentru Elena Udrea este egală cu cea a fostului infractor Năstase pentru Victor Ponta. Aceste două fațete, egale în răul pe care l-au făcut și încă îl fac României, ne arată degenerarea morală la care s-a putut ajunge, în România, după aproape un sfert de secol de democrație originală.

Realitatea crudă și exasperantă este aceea că Ponta se vede deja stăpân pe România, jinduind să pună justiția cu botul pe labe, pentru a-și apăra pușcăriabilii. Realitatea crudă și exasperantă este și aceea că Băsescu vede cum îi fuge pământul de sub picioare și se agață de țâțele flasce ale Elenei Udrea. Neinspirată salvare… „Marele” președinte-jucător, pe care Ponta a reușit să-l plagieze prin punctele esențiale, se agață cu disperare de ultimele frâie ale puterii sale, din ce în ce mai puține la număr. Are o diaree verbală lipsită de conținut, pătimașă și extrem de subiectivă, decretează la televizor, cere vigilență, arestări, justiție, amenințând și șantajând. Ochiul său valid, sticlos, stă de veghe asupra unui popor întreg pe care încearcă să-l supravegheze, pentru a nu face vreo mișcare periculoasă împotriva lui, împotriva Elenei Udrea, cea vizată în dosarul Gala Bute, dar numărătoarea inversă a început.

La rândul său, Victor Ponta – incapabil de a avea vreo idee favorabilă poporului român – vede cu ochi buni această armonie între el, Băsescu și Udrea, spunând – din când în când – ceea ce ne-a spus și Ceaușescu în Epoca de Aur: „Consumăm cât producem”.

A spus acest lucru și Băsescu, vorbindu-ne despre „omul gras”, care s-a așezat pe umărul poporului, și iată că acum ni-l spune și Ponta. Însă, ca și înaintașii săi (Ceaușescu, Iliescu, Năstase și Băsescu), Victor Viorel Ponta și camarila sa consumă în știre și în neștire, fără să producă nimic. Atât gașca lui Băsescu, cât și cea a lui Ponta încearcă, pe cât posibil, să legalizeze furturile clientelelor lor politice, înțelegându-se între ei și invocând ceea ce spunea, pe vremuri, cizmarul de la Scornicești: „La toate problemele, nu numai la cele ecologice, există o singură primă soluție. Ea este binecunoscută fiecăruia în țară. De aceea, nu am de ce să o formulez”.

Știm cu toții faptul că orice conducere politică sau de altă natură se bazează pe idei. Iar ideile au chipul și asemănarea celor care le pun în circulație. Ideile lui Băsescu, identice cu cele ale lui Iliescu și Adrian Năstase, au dus la eșecul său răsunător. Eșecul lui Băsescu este identic cu cel al lui Ceaușescu, iar eșecul lui Ponta va fi identic cu cel al lui Băsescu. Mai devreme sau mai târziu…

Democrația de tip Moș Teacă a lui Băsescu (vezi: „Când vorbești cu mine tu să taci”) a fost preluată in integrum de Ponta, oamenii din jurul acestuia din urmă (cu mici excepții) distingându-se – ca și cei ai lui Băsescu – prin slugărnicie, dogmatism și prin incapacitatea de a gândi cu capul lor. Sunt gândiți dinainte, așa cum este pre-gândită și Elena Udrea, produsul cel mai toxic al lui Băsescu din multitudinea de ființe obtuze și primitive care s-au adăpat la troca de aur a marinarului, la bugetele speciale rezultate din buzunarele poporului.

Oameni buni, atât de mult seamănă cele trei ființe între ele, încât nu pot să nu exclami exasperat: Ciuma din România are trei nume proprii – Ponta, Băsescu și Elena Udrea!

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments