AcasăActualitateClubul Soroptimist Internațional Slatina – două decenii de existență

Clubul Soroptimist Internațional Slatina – două decenii de existență

În 1995, avea loc înființarea Clubului Soroptimist Internațional Slatina, al doilea club din țară, după cel de la Craiova. De atunci au trecut douăzeci de ani de activitate, de frământări, de neliniști, de speranțe și împliniri.

Clubul a dezvoltat programe privind drepturile omului și statutul femeii, educația și cultura, prezervarea mediului, dezvoltarea economică și socială, sănătate și a militat pentru bunăvoință și înțelegere internațională.

Cu perseverență a urmărit să se afirme în comunitate ca o voce distinctă, mereu de partea celor aflați în nevoie: oameni năpăstuiți, singuri, bolnavi.  A răspuns provocărilor nou apărute în societate precum traficul de persoane, abuzul de droguri, violența sub toate aspectele ei, nevoia comunităților pentru apă curată.  A răspuns nevoii de educație a comunității de rromi, a dezvoltat programe care să amelioreze sănătatea femeilor și inserția lor socială.

clubul soroptimistA impulsionat creativitatea și inventivitatea prin numeroase activități artistice sau științifice, a acordat burse copiilor sau femeilor de excepție. A contribuit la schimbarea mentalităților prin contacte internaționale și a îmbunătățit experiența profesională sau existențială a multora.  A cultivat spiritul altruist și munca în echipă.

Dacă am reușit sau nu să impunem un stil de lucru în respectul cuvenit femeii în societate o veți putea spune dumneavoastră și cei care vor veni după noi și vor crede în aceleași idealuri de prietenie, toleranță și solidaritate umană.

Ne bucurăm să ne fiți alături la ceas aniversar, ne bucurăm să vă avem parteneri pe drumul realizării proiectelor noastre în societate, pentru societate. Tuturor membrelor clubului, un călduros „La mulți ani!“.

Cristina Botez


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments