AcasăOra SatuluiColaborând și discutând între noi, am ajuns la concluzia că trebuie să...

Colaborând și discutând între noi, am ajuns la concluzia că trebuie să lăsăm totul la o parte și să trecem și la fapte!

D-le primar, aveți o inițiativă frumoasă acum, în anul Centenarului… Câte steaguri ați montat în drumul spre comuna Priseaca?

Da! Ați sesizat bine. Am montat în jur de 20 de steaguri, pentru că noi avem două intrări. Am considerat, fiind anul Centenarului, că trebuie să marcăm și noi acest eveniment, prin montarea mai multor steaguri.

Cât a costat această acțiune?

O nimica toată, să zic așa: în jur de 900 de lei. Montatul și vopsitul țevilor le-am realizat noi, personal. Nu e o investiție care să fi necesitat multe cheltuieli.

gheorghe florea primar priseaca linia intaiSteagurile, ca steagurile, sunt simboluri… Dar faptele ce mai spun pe la dvs. prin comună? Mă refer din punct de vedere administrativ.

Pot să spun că este mai bine. Lucrurile tind spre o relație mai bună din toate părțile!

Concret, ce investiții aveți pe tapet?

Deja am aprobat, prin hotărâre de Consiliu Local, înființarea primului sistem de apă potabilă, construirea unei grădinițe noi și reabilitarea școlii.

Proiecte importante care să sperăm că vor deveni realitate și, în scurt timp, vom semna și contractele de finanțare.

Legea 416 funcționează la dvs. în comună?

Avem puține dosare. Așa puțini câți sunt, pot să spun că se mai face câte ceva și cu cei ce beneficiază de această lege. Sunt în jur de 4-5 persoane.

Iată un lucru bun… Nu se încurajează nemunca pe aici…

În niciun caz. Chiar și aceștia, așa puțini, sunt prezenți și mai facem anumite lucrări prin comună.

Din punct de vedere economic, ce societăți mai aveți aici, care să verse bani la bugetul local?

Este vorba de un număr mic. Este vorba de SC Anuța (fabrică de confecții) și mici societăți, care mai vin în sprijinul bugetului.

Dar turnătorii poluante mai aveți pe aici?

Să știți că s-a mai restrâns activitatea lor. Din ce motiv nu pot să îmi dau seama, dar s-a mai restrâns. E un lucru foarte bun și pentru mediu.

Aveți profesori navetiști? Le plătiți transportul?

Da, avem profesori care fac naveta. Îi sprijinim și noi prin plata abonamentului și sunt mulțumiți, în general, pentru că nu fac un drum foarte lung până la noi.

Ce efective de elevi mai aveți în comună? A scăzut natalitatea la Priseaca?

La Grădiniță, avem mai mulți copii decât acum câțiva ani de zile. La școală, din păcate, avem din ce în ce mai puțini elevi.

Pe vremuri, comuna dvs. avea o bună tradiție folclorică… Mai există ceva în sensul acesta?

Să știți că eu, în primul mandat, am fost cel care am încercat să mișc lucrurile sub acest aspect. Numai că, pe parcurs, mi-a fost din ce în ce mai greu. Neavând Consiliu Local și neavând o parte financiară, ca să putem continua, lucrurile s-au mai restrâns. Deși se formase ceva frumos, ca să spun așa, tuturor le-a plăcut.

În schimb, anul trecut, având Consiliu Local, am reușit și noi să organizăm ziua localității. Cei care au fost prezenți au plecat cu o impresie bună. A fost o zi, cel puțin din punctul meu de vedere, reușită. Să sperăm că, în continuare, va fi la fel.

Aici era o bătălie eternă între executiv și legislativ… Cum mai e acum?

Lucrurile s-au mai schimbat și oamenii din consiliu au înțeles că noi toți trebuie să realizăm ceva pentru localitate. Și atunci, colaborând și discutând între noi, am ajuns la concluzia că trebuie să lăsăm totul la o parte și să trecem și la fapte.

Dvs. faceți parte dintr-un partid care a schimbat trei guverne până acum. Aceste schimbări, într-un timp atât de scurt, au afectat comuna dvs.?

Orice lucru ar fi bine să aibă o continuitate cât mai lungă. Referitor la această situație, eu nu mă pot pronunța. Cert este că e bine să ai o continuitate, indiferent în ce funcție ești, pentru că, fiind continuitate, experiența devine mai bogată, mai amplă și mai sigură.

Dumitru Sârghie 

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments