AcasăActualitateColegiul Național „Radu Greceanu”, unul dintre câștigătorii Concursului Lider European

Colegiul Național „Radu Greceanu”, unul dintre câștigătorii Concursului Lider European

În perioada 9-11 ianuarie 2013, Mirela Moraru, profesor de Limba Română la Colegiul Național „Radu Greceanu”  din Slatina, a participat, alături de alte 24 de cadre didactice din țară,  la Bruxelles, la o serie de acțiuni. Au avut loc training-uri și workshop-uri pe teme precum: EU State of Play and Rural Development, Teacher’s Corner, Cohesion Policy, Education Targets for Romania EU2020 Strategy, European Policy and School Education, e-Twinning (Opening Classes to European Collaboration, EU Youth Policy). Organizatorii acestui eveniment au fost Comisia Europeană și Parlamentul European, cu prilejul desfășurării Campaniei „Europa, casa noastră”, ce are drept scop transpunerea priorităților de comunicare ale Comisiei în mediul școlar.

greceanu

Campania este implementată în numele și sub îndrumarea Reprezentanței Comisiei Europene în România, de către Chelgate Public Affairs and Public Relations și își propune să informeze elevii și profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană, furnizându-le totodată informații ce-i privesc direct, precum posibilitatea de a studia și de a lucra în statele membre, implicarea în activități de voluntariat, participarea la intership-uri sau schimburi între tineri.

Campania de informare „Europa, casa noastră” are patru componente importante: vizite în școli, Concursul Lider European, Ziua Europei și Concursul de desene. Campania se poate prezenta și în cifre: peste 300 de rapoarte înscrise în Campanie, 95 de proiecte implicate în Concursul Lider European, 88 de vizite in școli și licee din toată țara, 25 de școli câștigătoare (între care și Colegiul Național „Radu Greceanu”), 25 de profesori selectați pentru a vizita Comisia Europeană și Parlamentul European, 8000 de vizitatori ai portalului campaniei.

 Mihaela C.


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments