În cadrul celei de-a VIII-a ediție a Olimpiadei Liceelor, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” din Slatina a ales ca temă prevenirea violenței în societate, titlul campaniei sale fiind „Liberi de violență”, pentru proba nou-introdusă „Campania de prevenire a comportamentului deviant”. Scopul proiectului îl reprezintă prevenirea și diminuarea fenomenului violenței din școală și din afara ei, dorindu-se, totodată, conștientizarea importanței relațiilor interumane bazate pe înțelegere și acceptare.
Prin realizarea proiectului, se dorește ca elevii să relaționeze în mod pozitiv pe plan interpersonal, să dezvolte stări afective puternice care să determine comportamente pozitive în situații problematice, să manifeste comportament civilizat în societate, să-și formeze atitudini morale pozitive față de sine ( față de alții și față de societate), să cultive interes în vederea prevenirii și combaterii actelor de violență, să prezinte un comportament model în rândul liceenilor prin promovarea bunelor practici de prevenire a violenței, să-și dezvolte capacitatea de relaționare în grup (în situații concrete, în mediul școlar și extrașcolar), precum și să rezolve pașnic conflictele.
În cadrul acestei campanii, s-au desfășurat activități la nivel local, cum ar fi dezbateri, prezentări și vizionări de filme create de elevi cu tema aleasă, flashmoburi, activități de popularizare la nivel local a campaniei. Astfel, au fost desfășurate opt astfel de activități. Prima dintre acestea s-a numit „Expoziție tematică”, în cadrul căreia au fost expuse lucrările de grafică și pictură realizate de elevii claselor de arte din școală, fiind implicați 500 de elevi. Cea de-a doua s-a referit la „Capcanele Violenței!”, unde un grup de elevi însoțit de profesorii responsabili au mers în liceele slătinene, unde au inițiat dezbateri cu referire la fenomenul violenței și combaterea lui, prezentând filmulețe tematice realizate de elevii claselor de real. De asemenea, a fost organizată dezbaterea „Să vorbim deschis despre violență”, în cadrul căreia a fost analizat, împreună cu specialiști în sociologie, psihologie și polițiști, comportamentul deviant reflectat prin violență, tipurile de violență și alternative nonviolente de manifestare în societate. Alte activități realizate de elevii și profesorii CNV „Nicolae Titulescu” au fost „Recrearea fără violență”, „Liberi de violență”; „Speranță fără violență”; „Liceenii și violența” și „Liceenii și violența”
În urma campaniei, s-a dorit sensibilizarea și conștientizarea gravității fenomenului violenței în rândul liceenilor din municipiul Slatina și oferirea de alternative de comportament nonviolent.
Linia Întâi