AcasăActualitateColegiul Radu Greceanu – locul unde se împletesc tradiția,dăruirea și performanța

Colegiul Radu Greceanu – locul unde se împletesc tradiția,dăruirea și performanța

Prima zi de școală este o zi încărcată de emoție, fie că pășești pentru prima oară treptele unei școli, în clasa I, fie că treci de la învățământul primar la cel gimnazial sau de la cel gimnazial la cel liceal.

Ca în fiecare an, autoritățile locale și județene au fost prezente la câteva școli și licee din urbea noastră, prima vizită fiind la colegiul fanion al județului Olt și anume Colegiul Național Radu Greceanu.

Într-o atmosferă specifică unui colegiu de prim rang al județului, Gianina Pârvu, directorul colegiului, a avut alături foști elevi ai liceului, cum ar fi Emil Moț – deputat de Olt, Darius Vâlcov – ministru delegat pentru Buget, Florin Jianu – ministru delegat pentru IMM-uri și Turism.

De asemenea, un cuvânt de susținere pentru actul de învățământ l-a rostit și Minel Prina, primarul Municipiului Slatina. Toți au urat succes elevilor și părinților în noul an școlar care tocmai a început și și-au exprimat respectul față de munca dascălilor depusă pentru educarea copiilor.

greceanu 2014Gianina Pârvu – directorul Colegiului „Radu Greceanu”:

COLEGIUL „RADU GRECEANU” ESTE ȘCOALA UNDE SE FĂURESC DESTINE DE 130 DE ANI

«Doamnelor și domnilor, dragi elevi, Colegiul „Radu Greceanu” este o instituție școlară etalon pentru învățământul slătinean și nu numai. Este locul unde se împletesc tradiția, dăruirea și performanța. Colegiul „Radu Greceanu” este școala unde se făuresc destine de 130 de ani și se ține aprinsă flacăra cunoașterii. Dascăli și elevi au făurit spiritul Greceanu și cine a învățat aici nu v-a uita niciodată școala, oamenii, vorbele și faptele. Aceste emoții se regăsesc și-n imnul liceului scris de unul dintre cei mai de seamă directori – Traian Biju.»

Minel Prina, primarul Municipiului Slatina:

COLEGIUL NAȚIONAL RADU GRECEANU – SINGURUL LICEU DIN ROMÂNIA CARE A DAT, ÎN ACELAȘI TIMP, DOI PARLAMENTARI DIN PARLAMENTUL ROMÂNIEI ȘI DOI MINIȘTRI ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI

«În timp ce veneam spre d-voastră, îmi pusesem o întrebare al cărui răspuns speram să-l aflăm împreună, dar doamna director ni l-a dezvăluit. Întrebarea era: ce liceu din România a dat, în același timp, doi parlamentari din Parlamentul României și doi miniștri în Guvernul României. Răspunsul este Greceanu și vă felicit pentru acest lucru.

Acest lucru trebuie să ne bucure, dar trebuie să vă și ambiționeze, pentru că acest lucru trebuie, neapărat, depășit și trebuie să avem mai mulți parlamentari în Parlamentul României și mai mulți miniștri în Guvernul României. Depinde de d-voastră acest lucru, pentru că beneficiați de toate avantajele, aveți o bază materială care s-a dezvoltat foarte bine în ultimul timp, aveți niște profesori, care sunt gata să se sacrifice pentru a vă da cele mai bune sfaturi.»

greceanu 2014 2Emil Moț – deputat de Olt:

AICI MĂ SIMT CEL MAI BINE

«Eu am știut de ce d-na director mă cheamă aici, pentru că aici mă simt cel mai bine. Pentru nouă ani de zile, domnilor profesori, mi-ați fost dragi, ca niște adevărați părinți. Nouă ani de zile, nu mi-am pierdut timpul aici, ca fost elev, din clasa a VI-a, până în clasa a XII-a, am trăit între aceste ziduri. Aici m-am definitivat ca om. Pentru cei de clasa a V-a, dragii mei, vă garantez că, peste patru ani de zile, veți face tot posibilul să rămâneți în acest liceu. Pentru elevii din clasa a IX-a, vor urma patru ani fabuloși, în care veți învăța, pe de o parte, dar veți învăța să și trăiți, pe de altă parte. Iar dragii mei, cei de-a XII-a, veți avea bacalaureatul, vă urez mult succes și sunt convins că-l veți promova, fără nicio problemă.»

Florin Jianu, ministru delegat pe IMM-uri și Turism:

EXPERIENȚA ȘCOLII GENERALE SAU A LICEULUI ESTE CEA MAI FRUMOASĂ EXPERIENȚĂ A VIEȚII VOASTRE

«E o onoare să fiu astăzi aici, cu d-voastră. În primul rând, copiilor vreau să-i îndemn să facă acest lucru, să creeze o experiență memorabilă în cei patru ani de liceu, în Radu Greceanu, pentru că o să vedeți în timp, că experiența școlii generale sau a liceului este cea mai frumoasă experiență a vieții voastre. În egală măsură, cred că trebuie să ridicați întrebări și să puneți sub semnul întrebării informațiile care vă vin de la profesori, pe care le primiți, în general. În acest fel, veți avea toate șansele să evoluați foarte frumos. Eu sunt convins de acest lucru.»

Darius Vâlcov – ministru delegat pentru Buget:

TRĂIȚI CU SUFLETUL, CU MINTEA ȘI GÂNDIȚI-VĂ CĂ ACEȘTI ANI NU SE MAI ÎNTORC NICIODATĂ

«Bună dimineața Greceanu! În fiecare an, ne propunem ținte noi. La 1 ianuarie, ne propunem să mai slăbim 10 kg, să citim o carte anul acesta, o minune pe care profesorii nu o mai cred de mult timp. Sunt sigur că, aseară, v-ați propus ca, anul acesta, să puneți mâna pe carte, să fiți cei mai buni. De regulă, toate aceste lucruri durează până mâine. Mâine o să vă gândiți dacă a fost bună decizia de aseară și, încet, încet, după o săptămână, o să vă dați seama că, totuși, lucrurile trebuie reanalizate. Dragii mei, să le reanalizați cu atenție, pentru că, în viață, ajungeți exact acolo unde vă propuneți, acolo unde vă stabiliți țintele.

Vă rog foarte mult, stabiliți-vă foarte bine prioritățile. Vă rog foarte mult, trăiți acești ani de liceu așa cum considerați că trebuie trăiți, dar trăiți cu sufletul, cu mintea și gândiți-vă că acești ani nu se mai întorc niciodată. Mult succes Greceanu, ne revedem la anul.»

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular