AcasăEvenimentColonești. Angela Rusu, Petrică Mâțu Stoian și Constantin Enceanu prezenți la Festivalul...

Colonești. Angela Rusu, Petrică Mâțu Stoian și Constantin Enceanu prezenți la Festivalul Călușăresc „Ilie Martin”

Recent, în ziua când toți românii care poartă numele de Ilie și-au sărbătorit ziua onomastică, Coloneștiul s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare pentru a marca cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Călușăresc „Ilie Martin”.

Festivalul a fost înființat de Nicolae Stan, primarul comunei Colonești, cu ceva ani în urmă, pentru a aduce un omagiu celui care a fost Ilie Martin, unul dintre cei mai renumiți călușari ai Olteniei și care a reprezentat cu mândrie Oltul, prin reprezentațiile sale, atât în țară, cât și în străinătate.

colonesti 2016 netLa acest eveniment cultural-artistic, au fost prezenți Nicolae Stan – primarul comunei Colonești, Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu – vicepreședinte CJ Olt, deputații Alexandru Stănescu și Florin Iordache – președintele Camerei Deputaților, precum alți lideri din cadrul PSD cum ar fi dr. Renică Diaconescu, dr. Ion Bozgă – directorul Facultății de Inginerie Economică din cadrul USAMV, Filiala Slatina, Petre Idoraș – director al FEDERAL COOP și primarii localităților ai căror călușari au participat la această ediție.

Pe scena amplasată pe stadionul din localitate, au urcat Ansambluri Folclorice și cete de călușari din județele Olt și Argeș, dintre care amintim: Ansamblul Călușăresc „Ilie Martin” Colonești, dar și cele din Scornicești, Pârșcoveni, Cârlogani, Optași Măgura, Corbu, Curtișoara, Sârbii Măgura, Oporelu, Lunca Corbului și Hârșești.

Invitații speciali ai evenimentului au fost soliștii Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului” din Slatina, respectiv Victorița Cică, Marinela Dobrițoiu, Neta Soare, Gabriel Zăvoianu și Marian Toma.

„Așa cum am obișnuit publicul acestui important eveniment cultural, și anul acesta avem o ediție de forță în ceea ce privește distracția și relaxarea. Grație formațiilor de călușari invitate, vom avea o calitate a genului foarte ridicată. În plus, avem spectacole folclorice susținute de nume mari ale muzicii populare românești care răspund gustului manifestat de oameni. Este vorba de Angela Rusu, Petrică Mâțu Stoian și Constantin Enceanu, iubiți de tot omul îndrăgostit de muzica populară. Avem și Doina Oltului din Slatina și avem și invitați speciali din spectrul politic și administrativ al județului”, a declarat Nicolae Stan, primarul comunei Colonești.

Seara s-a încheiat cu un spectacol extraordinar susținut de Petrică Mâțu Stoian și Constantin Enceanu, urmat de un foc de artificii.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments