AcasăActualitateComandă nouă la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt

Comandă nouă la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt

La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, a avut loc activitatea de preluare a comenzii unității de către domnul colonel Emanuel-Theodor Botan, numit în funcție, ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Drapelul de luptă a fost înmânat, în cadrul unei ceremonii militare, inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, colonel Emanuel-Theodor Botan, de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Alin Mastan, în prezența reprezentanților instituțiilor publice locale.

Colonelul Emanuel-Theodor Botan este absolvent al Liceului Militar „Constantin Brâncoveanu” al Ministerului de Interne Ploiești, în anul 1996, și al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, promoția 2000, dată de la care a îndeplinit funcția de comandant de subunitate, în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

A parcurs, succesiv, toate treptele ierarhiei militare, iar începând cu data de 20 octombrie 2021 a atins cea mai înaltă treaptă, la nivel de inspectorat județean – funcția de inspector șef.

Funcția de inspector șef a rămas vacantă din luna aprilie a.c. în urma trecerii în rezervă cu drept de pensie a domnului colonel Dorel Drejoi-Tudor, iar interimatul a fost asigurat de colonel Marin Boată.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments