AcasăActualitateComisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu – în control

Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu – în control

Recent, Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu a emis un comunicat de presă, în cadrul căruia a prezentat activitatea pe care a desfășurat-o în luna septembrie a acestui an. Astfel, s-au realizat 94 inspecții și controale în domeniul protecției mediului, respectiv: 26 inspecții de mediu planificate (18 inspecții în domeniul controlului poluării industriale și respectării regimului substanțelor chimice periculoase și 8 controale în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate) și 68 controale de mediu neplanificate (31 controale în domeniul controlului poluării industriale și respectării regimului substanțelor chimice periculoase și 37 controale în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate).

garda de mediu„Activitățile de inspecție și control au vizat verificarea dispozițiilor legale în vigoare și a condițiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, colectarea și tratarea apelor uzate, respectiv din domeniul biodiversității, biosecurității și atriilor naturale protejate, fiind verificate diverse activități industriale, activități agricole (cultivarea cerealelor și plantelor leguminoase și servicii anexe agriculturii)”, se precizează în comunicatul de presă.

În urma controalelor efectuate, s-au constatat trei fapte de natură contravențională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 33.000 lei

În aceeași perioadă, s-au realizat inspecții pentru autorizare și la finalizarea  proiectelor cu finanțare din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare. Aceste inspecții au fost realizate în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Olt. De asemenea, Comisariatul Județean Olt al GNM a soluționat un număr de 20 sesizări.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular