AcasăActualitateComisia de Mediu, Ape și Silvicultură a Partidului Național Liberal – la...

Comisia de Mediu, Ape și Silvicultură a Partidului Național Liberal – la Slatina

Vineri, 6 noiembrie a.c., la Slatina, s-a desfășurat Comisia de Mediu, Ape și Silvicultură a Partidului Național Liberal, întâlnire ce a cuprins o conferință de presă și o dezbatere, și care face parte din proiectul „Protecția mediului – între realitate și necesitate”. S-au reunit lideri naționali, locali, precum și reprezentanți ai societății civile, organizațiilor patronale și mediului universitar specializați în domeniul protecției mediului, din Regiunea de dezvoltare IV Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea).

pnl mediu conferintaConferința de presă a fost susținută de d-nele deputat PNL – Lucia Varga și Sulfina Barbu, cei doi co-președinți ai PNL Olt – Siminica Mirea și Gigel Sorinel Știrbu, Florin Homorean – lider al Comisiei de mediu, la nivel local, precum și Marius Bălașa – candidat PNL la Primăria Slatina, și a vizat problemele cu care se confruntă mediul înconjurător și implementarea programelor finanțate din fonduri europene, la nivel local.

„La începutul anului, am fost în țară și am configurat acest proiect de program de guvernare, dar acum vrem să îl aducem în acord cu realitățile din teren, și anume la firul ierbii, cu situația reală, din fiecare județ din România, pentru că, între timp, lucrurile s-au schimbat, s-au modificat. Sunt proiecte care au fost implementate, care, din păcate, s-au oprit și vrem să fie exact în acord cu  realitatea din teren”, a declarat Sulfina Barbu. De asemenea, deputatul PNL a mai spus că nu este de acord cu politizarea instituțiilor de mediu, cu birocratizarea autorităților de reglementare și control și nici cu gradul scăzut al absorbției fondurilor europene în domeniu.

„Un obiectiv extrem de important este acela de a deschide comisia către specialiști, și mă refer la specialiștii care sunt în organizații neguvernamentale, în  asociațiile patronale, în societatea civilă. Din păcate, domeniul mediului este domeniul din care specialiștii au plecat. astfel că, acum, există din partea instituțiilor de control mai degrabă o tăcere, mai degrabă o activitate birocratică și mai puțin o activitate constructivă, aceea de îndrumare și control”, a spus Lucia Varga.

pnl mediu dezbatereAșa cum spuneam, întâlnirea cu mass-media locală a fost urmată de o dezbatere, în cadrul căreia s-a discutat despre fenomenul de deșertificare care amenință sudul țării, dar și de programe de alimentare cu apă și canalizare finanțate din fonduri europene.

Totodată, s-a vorbit și despre principale obiective, cum ar fi creșterea gradului de conștientizare a populației privind necesitatea protejării și conservării mediului înconjurător, s-au făcut evaluări ale situației existente, în prezent, în Regiunea de dezvoltare IV Sud-Vest Oltenia, în raport cu angajamentele internaționale asumate în domeniu.

De asemenea, au fost prezentate soluțiile Partidului Național Liberal, care să răspundă necesităților societății românești, în raport cu problemele de mediu.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments