AcasăOra SatuluiComitetul Director al ACoR Olt s-a întâlnit la Crâmpoia

Comitetul Director al ACoR Olt s-a întâlnit la Crâmpoia

Recent, la Crâmpoia, s-a întrunit Comitetul Director al Asociației Comunelor din județul Olt, în fruntea căreia se află Mircea Velica, primarul comunei Izbiceni. Au fost prezenți la această cinstită adunare următorii primari, membri ai Consiliului Director: Ion Ciocan – Osica de Sus, Gheorghe Florin Tiutiu – Nicolae Titulescu, Dorel Imireanu – Giuvărăști, Mirel Pascu – Ianca, Robert Rotea – Vitomirești, Vergil Gealapu – Bărăști, Titi Peligrad – Șerbănești, Constantin Stănescu – Vișina, Iulian Preda – Sâmburești, Savu Ciocârlan – Slătioara, Ionel Mirea – Crâmpoia, Marian Negrilă – Traian și Ion Crăciunescu – Dobroteasa.

acor crampoia 2Născută din dorința de a apăra comunitățile rurale de abuzurile guvernelor efemere, de a susține proiectele comunităților rurale, dar și de a susține drepturile și libertatea de mișcare a primarilor comunali, ACoR este o instituție nealiniată politic, care s-a mișcat destul de bine prin jungla politicii românești, reușind – în anumite cazuri – să se impună atât în fața Guvernului Boc, cât și a Guvernului Ponta.

Întâlnirea de la Crâmpoia a avut pe ordinea de zi teme legate de Acordul de cooperare și exercitare a activității de Audit Public Intern, informări privind stadiul încasării cotizațiilor anuale, precum și informări privind parteneriatul ACoR cu Guvernul României, aspect care – din punctul de vedere al primarilor din Opoziție – scârțâie vertiginos în ultimul timp.

acor crampoia 3Gazda acestei întâlniri, primarul PDL Ionel Mirea, a asigurat acestei întâlniri condiții de excepție, fapt care i-a determinat pe cei prezenți acolo, indiferent de culoarea politică, să simtă cu adevărat ce înseamnă solidaritatea primarilor, reuniți în această formulă eficientă – ACoR – al cărei vicepreședinte național este însuși Mircea Velica, primarul Izbicenilor.

acor crampoia 1
Înțelepciunea seniorului Cornel Stănescu, tatăl președintelui CJ Olt, Paul Stănescu, își spune cuvântul: domnia-sa recunoaște meritele administrative și calitățile umane ale singurului primar PDL din Olt, d-l Ionel Mirea.

Dacă și societatea civilă din Olt ar fi unită măcar atâta cât sunt uniți în interesele comunităților lor primarii din ACoR, cu siguranță puterea pesedistă ar pierde din aroganța și sfidarea cu care ne tratează.

Felicitări celor din ACoR, avertisment societății civile din Olt, care trebuie să se trezească din somnul cel de moarte…

Dragoș SÎRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments