AcasăActualitateCompania de Apă Olt – apel către locuitorii comunei Slătioara: Nu aruncați...

Compania de Apă Olt – apel către locuitorii comunei Slătioara: Nu aruncați deșeuri și nu deversați apele pluviale în rețeaua de canalizare! Și rețeaua de canalizare face parte din comuna ta!

Având în vedere numărul mare de intervenții în satele Slătioara și Salcia, Compania de Apă Olt face apel la cetățenii comunei Slătioara să respecte contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare:

  • Este interzisă aruncarea în rețeaua publică de canalizare a deșeurilor textile, materiale de construcții, șervețele umede;
  • Este interzisă racordarea la rețeaua de canalizare a conductelor din interiorul proprietății care deversează ape pluviale.

Rețeaua de canalizare din comună a fost proiectată și dimensionată pentru preluarea apelor menajere, nu și pentru apele pluviale;

Este necesară montarea unui clapet de reținere pe racordul de canalizare propriu pentru a preîntâmpina refularea, în cazul ploilor torențiale.

Nerespectarea acestor obligații contractuale, duce la blocarea stațiilor de pompare apă uzată ( electropompele se înfundă sau se arde bobinajul), refularea apelor  pe proprietățile cetățenilor și nepreluarea apelor menajere, mizerie și miros care pot pune în pericol sănătatea cetățenilor, disconfort și costuri de exploatare mai mari.

Numai în perioada 7-10 noiembrie 2021, au avut loc mai multe intervenții la stațiile de pompare apă uzată de pe străzile Gănesii și Unirii, de unde autocombinata a extras și golit la Stația de Epurare Slatina 160 mc de nămol, deșeuri și apă uzată, făcând 20 de transporturi.

Facem apel la cetățeni și agenți comerciali din comuna Slătioara să nu mai arunce în vasul de toaletă, în chiuvetă sau în rețeaua de canalizare deșeuri menajere:

  • ulei folosit și resturi alimentare,
  • șervețele umede, scutece, absorbante, ață dentară, bețișoare de urechi, hârtii și resturi alimentare,
  • medicamente, măști sau mănuși de protecție,
  • jucării sau alte obiecte în vasul de toaletă,
  • deșeuri textile ( cârpe),
  • păr.

FIECARE GEST FACE DIFERENȚA! ȘI REȚEAUA DE CANALIZARE FACE PARTE DIN COMUNA TA!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments