AcasăActualitateCompania de Apă Olt • Comunicat de presă

Compania de Apă Olt • Comunicat de presă

Pentru o corectă informare a cetățenilor din municipiul Slatina, Compania de Apă Olt face următoarele precizări cu privire la comentariile, informațiile manipulatoare și atacurile nejustificate, lansate de prefectul de Olt, în spațiul public (conferință de presă și social media), la adresa Companiei de Apă Olt și a personalului instituției:

După ce i-am demonstrat prefectului de Olt ca s-a filmat lângă un hidrant nou montat pe o rețea de alimentare cu apă, reabilitată cu fonduri europene, care nu a fost pusă, încă, în funcțiune, reprezentantul Guvernului în județul Olt a solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt un control “privind funcționalitatea hidranților exteriori de pe domeniul public al municipiului Slatina”.

Prefectul de Olt a prezentat o interpretare proprie a unui raport oficial întocmit și comunicat Instituției Prefectului Județului Olt de către o structură a MAI, după bunul plac, conducând astfel la dezinformare, manipulare și circ public care nu aduc niciun beneficiu cetățenilor din municipiul Slatina.

ISU Olt a verificat 227 de hidranți din municipiul Slatina, dar dintre aceștia numai 151 de hidranți sunt funcționali.

Acești hidranți funcționali figurează atât în Registrul Hidranților, cât și în harta GIS care a fost întocmită de către Compania de Apă Olt și ISU Olt.

Prefectul de Olt a solicitat verificarea hidranților FUNCȚIONALI, așa că ne cerem scuze dacă deranjam și fără a fi “campioana scuzelor absurde”, așa cum a afirmat prefectul, dar nu înțelegem de ce reprezentatul Guvernului a vorbit despre niște hidranți NEFUNCȚIONALI, care conform Dex.ro înseamnă “că nu îndeplinesc condițiile pentru a funcționa sau sunt nefolositori”?

La 28 dintre hidranții verificați s-a constatat că au fost furate cuplele din aluminiu la care sunt cuplate furtunurile, aceștia având însă debit și presiune.

În plus, pe cele 7 străzi unde au fost reabilitate rețelele de alimentare cu apă și au fost puse în funcțiune, de curând, sunt ALȚI 35 DE HIDRANȚI FUNCȚIONALI, o parte VERIFICAȚI, dar care nu au fost trecuți în raportul prezentat prefectului de Olt.

De aceea, vom solicita ISU Olt refacerea Registrului Hidranților și a hărții GIS.

Cât despre cei 76 de hidranți nefuncționali, aflați fie pe rețelele vechi, scoase din funcțiune, fie pe rețelele care se reabilitează acum, așa cum sunt cei de pe Bulevardul AI Cuza, Compania de Apă Olt sau antreprenorii care execută lucrările, vor începe demontarea sau înlocuirea lor.

Compania de Apă Olt solicită public reprezentantului Guvernului în teritoriu să renunțe la atacuri și jigniri, ironii și răspândirea de informații false în legătură cu activitatea și personalul Companiei de Apă Olt.

Este jenant ca un demnitar al Statului Român să certe muncitorii care intervin pentru remedierea unei avarii de pe o rețea de apă, fără să îi pese ca acești oameni stau în apă, în frig, în ploaie sau pe caniculă pentru a asigura buna funcționare a sistemului de alimentare cu apă al municipiului Slatina sau să mintă pe rețelele de socializare că o avarie s-a produs pe o rețea nouă de apă, fără să solicite o informare oficială.

Cetățenii municipiului Slatina trebuie tratați cu respect, adevăr și profesionalism de către un reprezentant al Guvernului României în județul Olt care a depus un jurământ.

Compania de Apă Olt nu poate face parte din spectacolul de pe social media oferit de prefectul de Olt care a început campania electorală, din circul mediatic zilnic al acestui politician avid de imagine și capital electoral!

Noi, Compania de Apă Olt asigurăm serviciul de alimentare cu apă și canalizare, comunicăm permanent, pe toate canalele de comunicare cu cetățenii municipiului Slatina, facem investiții importante pentru viitorul acestui oraș, suntem prezenți în activitatea unităților de învățământ pentru că noi, facem parte din comunitate!

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments