AcasăActualitateCompania de Apă Olt investește în energia verde! Parcuri fotovoltaice în cinci...

Compania de Apă Olt investește în energia verde! Parcuri fotovoltaice în cinci orașe din județul Olt

Compania de Apă Olt a finalizat implementarea proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă “Centrale fotovoltaice ( panouri solare) în vederea producerii 0.673 MW energie electrică la SC Compania de Apă Olt SA,”, în valoare de 5.872.932,84 lei.
În stațiile de epurare din municipiile Slatina și Caracal și din orașele Scornicești, Drăgănești-Olt și Piatra Olt s-au instalat parcuri fotovoltaice care produc energie electrică, 856,729 MWh/ an, care asigură 95% din consum.
Compania de Apă Olt a accesat fonduri europene pentru îmbunătățirea eficientei energetice prin producerea energiei electrice regenerabile în scopul asigurării consumului propriu, contribuind astfel și la protecția mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de carbon în atmosferă cu 282,7 tone CO2.
Cele 5 parcuri fotovoltaice vor asigura 95% din consumul de energie electrică din Stațiile de Epurare din Caracal, Scornicești, Drăgănești-Olt și Piatra Olt și 50% din consumul de energie electrică din Stația de Epurare Slatina.
CĂTĂLIN UȘURELU, DIRECTOR GENERAL COMPANIA DE APĂ OLT:
„Am finalizat acest proiect și putem spune că am rezolvat problema consumului mare de energie, deoarece stațiile de epurare sunt cei mai mari consumatori de energie electrică.
Scopul nostru este să fim independenți energetic și implementarea acestui proiect este un pas important în realizarea acestui obiectiv.
Avem experiență în producerea de energie verde, având în vedere că, de 12 ani, asigurăm încălzirea clădirii administrative de la Stația de Epurare Slatina, dar și o parte din consumul de energie electrică, cu biogazul pe care îl producem. Scopul nostru este să protejăm mediul înconjurător, dar și comunitățile din care facem parte. Facem parte din fiecare comunitate! investim în viitor!”
Stația de Epurare Slatina a fost reabilitată și modernizată, cu fonduri europene, în 2012, iar

în urma procesului tehnologic de epurare al apelor uzate și prin producerea nămolului, se produce biogaz care este utilizat pentru încălzirea clădirii administrative din stație, în sezonul rece, dar și pentru producerea energiei electrice utilizată pentru funcționarea stației.

- Advertisment -

Most Popular