AcasăActualitateCompania de Apă Olt – lecție despre a apă, la Școala Generală...

Compania de Apă Olt – lecție despre a apă, la Școala Generală „Eugen Ionescu” din Slatina

Elevii din clasele I A și a II-a A, de la Școala Generală „Eugen Ionescu” au primit vizita unei echipe de la Compania de Apă Olt, însoțită de Apic, mascota companiei. Celor mici li s-a ținut o lecție interesantă, despre apă și întreg sistemul de alimentare cu apă din municipiul Slatina, despre epurarea apelor uzate și protejarea mediului și a surselor de apă.

Copiii au aflat cum este extrasă apa din pământ, de la peste 130 de metri, și cum ajunge, în urma unui întreg proces de epurare, în Râul Olt, despre cât de dăunătoare sunt pentru apă și rețeaua de canalizare șervețelele umede, bețișoarele de urechi, pet-urile sau uleiul, despre cum sunt scoase, din pământ, conducte vechi de 70 de ani și înlocuite cu unele noi, așa cum văd ei pe multe străzi din municipiul Slatina.

„Întâlnirea cu Apic, mascota Companiei de Apă Olt, dar și lecția despre apă i-au încântat pe copiii care au descoperit că școala poate fi și altfel, mai distractivă, mai interesantă, cu mici surprize și multe fotografii ca amintiri din primii ani de școală!

Le mulțumim pentru entuziasmul și bucuria pe care ni le-au arătat și le uram mult succes pe drumul cunoașterii!”, a declarat Cătălin Ușurelu, director al Companiei de Apă Olt.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments