AcasăActualitateCompania de Apă Olt – lucrări în peste 20 de localități, în...

Compania de Apă Olt – lucrări în peste 20 de localități, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă si apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”

În 20 de localități din județul Olt, Compania de Apă Olt a deschis șantiere, unde se lucrează la reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă si apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”.

În acest moment, se lucrează în Slatina, Piatra-Olt, Drăgănești-Olt, Scornicești, Potcoava, Găneasa, Vișina, Șerbănești, Crâmpoia, Dăneasa, Bălteni, Perieți, Schitu, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Rusănești, Tia Mare, Izbiceni și Giuvărăști.

„Sunt lucrări complexe, executate la mare adâncime, în anumite locuri până la 5-6 metri. În funcție de zona unde se excavează și de compoziția solului, pot să apară și surpări de teren, toate acestea cauzând disconfort cetățenilor care locuiesc în zonele unde se lucrează.

În plus, din cauza ploilor din ultimele săptămâni, lucrările au stagnat, dar vor fi reluate atunci când vremea va permite.

Firmele de construcții care execută aceste lucrări au obligația să aducă străzile la stadiul inițial. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar lucrările pe care le facem azi sunt pentru confortul și siguranța de mâine!”, a declarat Cătălin Ușurelu, director al Companiei de Apă Olt.

Compania de Apă Olt va investi, în următorii doi ani, 241.491.807 euro, fonduri europene, în 25 de localități din județul Olt. Rețelele de alimentare cu apă se vor extinde pe 221 de kilometri, iar 96,5 km rețele de distribuție se reabilitează. Rețelele de canalizare se vor extinde cu 259 kilometri și se vor reabilita pe 38 de kilometri.

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments